Bébispenót-saláta tormás tejszínes öntettel
sponsored links
Sosem voltam valami jó kémiából, úgyhogy nem tudom, mi a tudományos magyarázata, hogy ha a híg tejszínbe beleöntjük a balzsamecetet, mártás sûrûségû lesz. Valami olyasmi lehet a dologban, hogy a fehérje kölcsönhatásba kerül az ecettel (kérem, kémiazsenik ne röhögjenek túl hangosan). A dologra egyébként véletlenül jöttem rá pár éve, aztán felfedezésemet a fõzõsuli legutóbbi rendezvényén be is mutattam a résztvevõknek. (Minimum Rodolfónak éreztem magam, olyan tágra nyílt szemekkel csodálkozott a folyamatra mindenki.) Na most figyeljetek, beleöntöm, elkeverem, és sûrûsödik, sûrûsödik...Egy szó, mint száz, az ecet hozzáadása nagyon jó arra, hogy besûrítsük a tejszínt, arról már nem is beszélve, hogy finom is.
A salátára visszatérve, maga egy tányér tavasz: bébispenót, kerti zsázsa, borsócsíra, fürjtojás, torma. Önmagában is nagyon finom, bár mi medvehagymás-parmezános quiche mellé ettük. (Errõl egyelõre csak képet tudok mutatni, április 9-én fog megjelenni a Recept és rejtvény újságban.)
Bébispenót-saláta tormás tejszínes öntettel
8 adagra
2 doboz bébispenót
16 db fürjtojás keményre fõzve ...