Bébispenót
sponsored links
Tavalyi vetésem spenót téren kudarcot vallott. Ami nem vette el a kedvem attól, hogy idén is vessek. És lám csodát, már szépecskék.
Tegnap az erõs szélvihar közepette szaladtam ki szedni egy bõ marékkal,hogy a vasárnapi ebédet feldobjam vele.
A szél kicsit megtépázta. De ez remélem nem akadályozza meg a további növekedésben!
Kölest készítettem köretnek, amibe padlizsánt és az ominózus spenótot kevertem.
Hozzávalók: 15 dkg köles
maréknyi spenót
1 padlizsán
1 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
vaj, olívaolaj
só, bors
1 dl húsleves
A kölest másfélszeres mennyiségû vízben feltettem fõni, természetesen a fõzõvizet sóztam. Közben a padlizsánt daraboltam és az olívaolajon megpirított vöröshagymára dobtam.
Sóztam,borsoztam, és addig sütöttem, amíg megpuhult. Közben kb. 1 dl húslevessel öntözgettem.
A spenótot átmostam, majd a vajon gyorsan megpirított fokhagymára dobtam. Szintén sóval és borssal fûszereztem.
A közben megfõtt köleshez adtam a zöldséget és kicsit összerottyantottam õket.
A köret ezennel elkészült.
Fõfogásként kacsát sütöttem.
A tisztított kacsa mellét bevagdostam , hogy a zsírja könnyebben kisüljön.
Alaposan megszárítottam törlõpapírral a bõrt, és úgy sóztam be.
Majorannával, borssal és rozmaringgal fûszereztem.
Hasüregébe egy almát bújtattam el.
Zsiradékot nem, de húslevest ez alá is öntöttem (kb.1,5 dl)
Sütés közben engedi bõségesen a saját zsírját!
Alufóliával lefedve kb. 1 órát sütöttem a mellén, majd levettem a fóliát és megfordítottam a szárnyast.
További 1 óráig pirítottam.
A kölessel és némi friss salátával tálaltam.
Tökéletes vasárnapi fogás!