Béarnaise mártás

2011-09-27

sponsored links


Olykor képtelenség nemet mondani egy szelet rózsaszínre sütött marhahúsra, legyen az hátszín vagy bélszín. Mi sem illik hozzá jobban, mint a klasszikus Béarnaise mártás, amely fehérborecet redukcióján alapszik és tárkonnyal van ízesítve. Valószínûleg Collient készítette elõször 1836-ban, amikor megnyílt a Párizs közelében fekvõ Le Pavillon étterem. A mártás, mely a hollandi mártás egyik változata, vaj és tojássárgájának az emulziója, ezért vigyázni kell arra, hogy nehogy kicsapjon a sárgája a hõ hatására. Valamint ügyeljünk arra, hogy az olvasztott vajat ne adjuk hozzá gyorsan mert az szétválaszthatja az emulziót!

Hozzávalók: ...

Folytats a blogon ... mandulasarok.blogspot.com/2011/09/bea...

sponsored links

Keres?s