Báránytekercs párolt káposztaágyon

2018-03-28

sponsored links


Mint ígértem, itt a következõ bárányos recept. Ha ez jobban tetszik, készítsétek el ezt. 


Báránytekercs párolt káposztaágyon 

Hozzávalók (4 személyre): 1 nagy bárányhasfal (lebenyszerû, vékony húsdarab), 20 dkg száraz kenyér, 2 sárgarépa, 2 hagyma, 1 maréknyi fokhagymacikk, 1 tojás, 2 dkg szárított vargánya, só, bors, olaj, szárított bazsalikom;
a körethez: 80 dkg friss káposzta, 2 hagyma, 2 nagy evõkanál sertészsír, fehérborecet, só, cukor.

Elkészítése: A bárányhasfalat megszórjuk sóval és borssal, mindkét oldalán bedörzsöljük zúzott fokhagymával, és félretesszük. A vargányát langyos vízbe, a feldarabolt száraz kenyeret hideg vízbe áztatjuk. A hagymát finomra aprjtjuk, a sárgarépát lereszeljük a kis lyukú reszelõn, és a kettõt  megdinszteljük kevés olajon. A vége felé hozzáadjuk a maradék összezúzott fokhagymát, és együtt is dinszteljük. A kenyeret jól kifacsarjuk és összemorzsoljuk, hozzáadjuk a dinsztelt zöldségeket, az összeaprított vargányát meg a tojást, sóval, borssal meg szárított bazsalikommal ízesítjük, és alaposan összedolgozzuk. Kiterítjük a bárányhasfalat, rásimítjuk a tölteléket, és a lehetõ legszorosabban feltekerjük. A tekercset elõször enyhén megolajozott sütõpapírba tekerjük, majd több rétegû alufóliába csavarjuk, két végét megszorítju. Hõálló edénybe fektetjük, kevés vizet öntünk alá, és 1 óra ? 1 óra 20 percig 180 fokon sütjük-pároljuk. Az utolsó 10 percben kicsomagolhatjuk, és ha szükséges, fólia nélkül toljuk vissza pirulni egy keveset. Miután elkészült, 5-10 percig hagyjuk pihenni, majd utána szeleteljük, és az idõközben elkészült körettel kínáljuk. A körethez a káposztát vékonyra gyaluljuk, a hagymát pedig finomra aprítjuk. A zsírt megolvasztjuk, megdinszteljük rajta elõször a hagymát, majd rádobjuk a káposztát, és megsózzuk. Eleinte folyamatosan kavargatva, majd, miután a káposzta kissé összeesett, kevés vizet öntögetve alá és gyakran megkavarva dinszteljük készre. Mikor a káposzta megpuhult, az edény egyik felébe húzzuk, rászórunk 1-2 evõkanálnyi cukrot, és hagyjuk megkaramellizálódni. Végül összekeverjük, és ízlés szerint savanyítjuk fehérborecettel, illetve szükség szerint utánasózunk.

HÚSV. - 2018.



Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2018/03/b...

sponsored links

Keres?s