Báránysült tavaszi zöldségekkel
sponsored links
Napok óta gondolkodom, hogy milyen ételt fõzzek amibe rengeteg tavaszi zöldséget fel tudok használni. Múlt héten, végre találtam helyi újburgonyát egy farmon. Mint kiderült, a másik farm, ahova heti rendeszerességgel járok még csak nem olyan régen ültette és valamikor június vége felé lesz. Ezen elcsodálkoztam, hiszen ahogyan látom, otthon már hetek óta hódit az újkrumpli. Arról nem beszélve, hogy itt olyan nincs, de ez az adag amit most szereztem, valami isteni. Az elsõ harapás bebizonyította, hogy az újburgonya is legalább annyira hiányzott, mint az eper. Egyébként itt még borsónak sincs nyoma, egyelõre csak cukorborsót kapni, ami fantasztikusan zsenge és semmi más sem szükséges hozzá, mint egy jó kanál vaj és persze só. Séta közben a bárányokat figyelve eszembe jutott, hogy a fagyasztóban van egy gyönyörû darab bárányhús, melyrõl majdnem teljesen megfeledkeztem.
Az az igazság, hogy a marha jöhet akár véresen is, de a bárány és kacsa esetében még a rózsaszínnel sem tudok nagyon megbarátkozni. Ez amolyan fejben rejtõzõ dolog, és a bárány esetében már inkább hajlok felé, már ami egy szép darab gerincet illet, de a sült az már a határom másik oldalán fekszik. Persze, ami késik az nem múlik...
Az az igazság, hogy a marha jöhet akár véresen is, de a bárány és kacsa esetében még a rózsaszínnel sem tudok nagyon megbarátkozni. Ez amolyan fejben rejtõzõ dolog, és a bárány esetében már inkább hajlok felé, már ami egy szép darab gerincet illet, de a sült az már a határom másik oldalán fekszik. Persze, ami késik az nem múlik...