Báránysült (a sokadik :) )

2014-04-24

sponsored links

Azt nem mondom, hogy nálunk nem múlhat el húsvét bárány nélkül, de azért ritka az az év, amikor nincs. Annál is inkább, hogy amikor van, mindig biztos helyrõl származik a hús; biztos, hogy az állat természetes körülmények között volt tartva, és fõleg csak anyatejet evett, esetleg némi szénát vagy tavalyi sarjút. Könnyû így nekem, mert még az ára se ugyanannyi, mint a piacon vagy a boltról nem is beszélve. Idén úgy egyeztünk nénémékkel (mert õk tartják az állatokat), hogy egy fél bárányt és egy fél kecskegidát kérünk. A bárány bordáját és a combját ettük meg eddig, no meg az aprólékját. A bordákat megrilleztük, a belsõségekbõl tejfölös "mártást" készítettem, a combból pedig ezt a finom, illatos, omlós báránysültet. Párolt rizzsel és savanyú uborkával ettük.


Illatos báránysült

Hozzávalók 4 személyre: 1 báránycomb (kb. 1,5 kg), só, bors, 8-10 cikk fokhagyma, szárított rozmaring, olívaolaj.

Elkészítése: A húst megmossuk, megtörölgetjük, majd hegyes késsel itt-ott megszurkáljuk, hogy fokhagymacikkekkel meg tudjuk tûzdelni. Megszórjuk sóval meg borssal, majd megtûzdeljük a fokhgagymával. Végül alaposan bedörzsöljük jól összemorzsolt szárított rozmaringgal, hõéálló edénybe tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, lefedjük, és 180 fokra elõmelegített sütõbe toljuk. Légkeverésen pároljuk 1-1,5 órán át, majd a hõt megemelve pirítjuk 10-15 percig. Párolt rizzsel, tetszés szerinti salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.



Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2014/04/b...

sponsored links

Keres?s