Bárányragu leves
sponsored links
Hozzávalók 5-6 személyre: 1 bárány lapocka, 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 3-4 csiperkegomba, 8 dkg zöldborsó, 2-3 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 1 csokor tárkony, 2 dl tejföl, 1 citrom, só, bors
Elkészítése: A bárányhúst megmossuk, kicsontozzuk és a húst apró kockákra vágjuk. A zöldségeket megpucoljuk, a répákat karikára, a gombát szeletekre vágjuk. Az olajon fehéredésig dinszteljük a húst, hozzáadjuk a répákat, kicsit átsütjük, majd felöntjük vízzel. Megsózzuk, megszórjuk kevés borssal, beletesszük a tárkonyt és lassú tûzön megfõzzük. Mikor majdnem megvan, hozzáadjuk a gombát meg a zöldborsót és készre fõzzük. A tejfölbõl meg a lisztbõl habarást készítünk, kevés levessen hõkiegyenlítjük és besûrítjük vele a levest. Tálalás elõtt citromlével savanyítjuk.