Báránypástétom
sponsored links
Hagyományos román, húsvéti eledel. Mutatós és nagyon finom. Hidegen, melegen egyaránt fogyasztható.
Báránypástétom (drob de miel)
Hozzávalók: 1,5 kg bárányaprólék ( tüdõ, szív, máj, vese) és bárányhús vegyesen, bárány hálója (hártyája), 3 tojás, 4 fõtt tojás, 20 dkg kenyér, 2 fej hagyma, 4 cikk fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors.
Elkészítése: A bárányaprólékot és húst megmossuk. A máj kivételével a többit enyhén sós vízben fõni tesszük. Leszedjük a habját, majd 50 perc után beletesszük a májat és együtt fõzzük még 15 percet. Leszûrjük, és hûlni hagyjuk. A májat kis kockára vágjuk, a többit pedig ledaráljuk. Hozzáadjuk a szintén kockára vágott fõtt tojást, a felaprított hagymákat, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a 3 felvert nyers tojást illetve a beáztatott és kiszorított kenyeret. Sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk. Egy hosszúkás formába beletesszük a bárányhálót úgy, hogy oldalain lelógjon, belesimítjuk a masszát és ráhajtjuk a hártyát. Forró sütõben kb.30 perc alatt megsütjük. Hidegen szeleteljük.