Bárányhoz
sponsored links
Még a múlt héten elõhúsvétoltunk, így kerülhet ma ide ez a bárányka. Apukám "vadászta" kedvenc hentesénél, ki is csontozta szakszerûen, majd némi fokhagyma, aszalt szilva társaságában úgy másfél óra alatt szép pirosra és porhanyósra sütötte. Már önmagában is isteni.
A magamra vállalt feladat az volt, hogy köreteket alkossak. Készült tehát egy diós kuszkusz medvehagymával és egy gyömbéres körtemártás is. Mindkettõ pompássan kiegészítette a bárányhúst.
Diós kuszkusz medvehagymával
1 kanál olajon megpirítottam 200 g kuszkuszt, majd forró vízzel felöntve 5 percig pároltam. Lehúztam a tûzrõl és lefedve állni hagytam, hogy teljesen megpuhuljon. Belekevertem 2 kanál dióolajat, hogy ne tapadjanak össze a szemek.
Megtisztítottam és felkockáztam 20 deka csiperkét, kevés olajon megsütöttem. Ez is a saláta része lett.
Durvára vágtam és száraz serpenyõben megpirítottam 5 deka diót. Ezt is a salátába kevertem.
1 citrom levét és 1 kanál mézet ...