Báránycomb steak vöröslencsével

2015-07-21

sponsored links

sult_baranycomb_2.jpg

Báránycomb szeleteket a kedvenc hentesünknél, Ákosnál lehet általában kapni a Fõvám téri Steak Shopban. Párszor már nekifutottam, mivel a közepén van egy szép csont, rajta van a bõre is, kicsit trükkösebb a sütése mintha egy hátszínnel próbálkoznánk, de azért nem egy nagy ördöngösség. Kicsit tovább kell sütni, meg nem árt, ha 1-2 cm mélyen átvágjuk a pár helyen hús szélét, így nem púposodik majd fel sütés közben. Fûszerezni a klasszikus rozmaringos, fokhagymás fûszerezésen kívül lehet keletiesen is, hisz az arab / indiai konyha egyik kedvelt alapanyaga a bárány. Nekem most épp az indiaihoz jött meg a kedvem, így kapott egy szép adag indiai ötfûszeres szárazpácot. Köretnek, ha már indiai irányba indultam el, egy gyors dahlt készítettem. Aki esetleg nem hallott még róla, tulajdonképpen egy lencsefõzelék, vöröslencsébõl, "gazdagon" fûszerezve, legalábbis nekem így jött át.  

Hozzávalók (3 fõre):

Bárány
Fejenként egy, kb. ujjnyi vastag szelet báránycomb,
Teáskanálnyi indiai ötfûszer keverék (görögszéna, nigella, római kömény, fekete mustármag, édeskömény),
Durva szemû tengeri só ...


Folytats a blogon ... fast-food.blog.hu/2015/07/21/baranyco...

sponsored links

Keres?s