Báránycomb pörkölt, medvehagymás, házi juhtúrós rétessel
sponsored links
Ez az étel úgy született, hogy kis családom kitalálta a húsvéti sütés-fõzés alkalmával, csináljak rétest. De olyan igazi házi fajtát :) Gyorsan el is sorolták, ki milyet szeretne enni, almást, mákost, túróst. Mivel volt itthon egy csokor medvehagyma és egy adag juhtúró, (amit igazából sztrapacskának szántam), Párom kitalálta, csináljak az édes rétesek mellett sósat is, juhtúróval és medvehagymával. Rögtön megtetszett az ötlet, így született meg ez a rétes. Ebbõl a párosításból (medvehagymás juhtúróval) készült egy tekercs báránycomb is töltve, aminek a receptjét késõbb felteszem.
Mivel, húsvétra bevásároltunk báránycombból, így adott volt a pörkölt alapanyaga is. Így már csak a kettõt összepárosítottuk és kész is lett ez a fenséges együttes. A puha, omlós báránycomb kitûnõ választás volt pörköltnek.
Hozzávalók 4 személyre:
A pörkölthöz:
80 dkg báránycomb
3 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 teáskanál paradicsom püré
1 dl vörösbor
1 evõkanál zsír
1 púpozott evõkanál jó minõségû, õrölt pirospaprika
1 mokkáskanál õrölt kömény
só, bors
Elkészítés:
A báránycombot lehártyázom, megtisztítom, majd felkockázom. A hagymát apróra vágom, zsírom megpirítom, félrehúzom a tûzrõl és hozzáadom az õrölt pirospaprikát. Visszateszem a tûzre, hozzáadom a feldarabolt paradicsomot és a pürét, majd a felkockázott bárányt.
Mivel, húsvétra bevásároltunk báránycombból, így adott volt a pörkölt alapanyaga is. Így már csak a kettõt összepárosítottuk és kész is lett ez a fenséges együttes. A puha, omlós báránycomb kitûnõ választás volt pörköltnek.
Báránycomb pörkölt, medvehagymás, házi juhtúrós rétessel |
A pörkölthöz:
80 dkg báránycomb
3 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 teáskanál paradicsom püré
1 dl vörösbor
1 evõkanál zsír
1 púpozott evõkanál jó minõségû, õrölt pirospaprika
1 mokkáskanál õrölt kömény
só, bors
Elkészítés:
A báránycombot lehártyázom, megtisztítom, majd felkockázom. A hagymát apróra vágom, zsírom megpirítom, félrehúzom a tûzrõl és hozzáadom az õrölt pirospaprikát. Visszateszem a tûzre, hozzáadom a feldarabolt paradicsomot és a pürét, majd a felkockázott bárányt.