Bárány és zsálya avagy Csak néhány hozzávaló, a javából
sponsored links
Tegnap mellesleg, fagyasztó "takarítást" is végeztem, és a többféle régészeti lelet mellett, egész jó dolgokat is találtam, úgyhogy, jövõ héten, pompás kis dolgokat fogok készíteni, és mint mindig a lehetõ legegyszerûbben.
BÁRÁNYCOMB, ZSÁLYÁVAL PÁCOLVA
ÉS ZÖLDBORSÓS BURGONYAPÜRÉVEL
Hozzávalók:
4 szép szelet báránycomb
80 dkg burgonya
20 dkg zöldborsó
1-5 dl fehérbor
1-5 dl fehérbor
5 dkg vaj
tej
tej
zsálya
színes bors
só
só
A combszeleteket 1-1 teáskanál magos mustárral alaposan bedörzsöljük; majd legalább egy napig, hûtõben, zsályalevélkékkel, olajba fojtva pácoljuk.
Egy serpenyõben (a szükség szerint átszûrt pácolajon), lassan mindkét oldaláról 4-5 percig sütjük, majd a fehérborral felöntve, fedõ alatt kívánt puhaságúra pároljuk, megsózzuk.
A burgonyapürét, a hagyományos módon készítjük el, és a végén külön fõzött zöldborsót adunk hozzá, illetve zsályával is ízesítjük.
A burgonyapürét, a hagyományos módon készítjük el, és a végén külön fõzött zöldborsót adunk hozzá, illetve zsályával is ízesítjük.