Bárány és zsálya avagy Csak néhány hozzávaló, a javából

2017-09-15

sponsored links

Tegnap mellesleg,  fagyasztó "takarítást" is végeztem, és a többféle régészeti lelet mellett, egész jó dolgokat is találtam, úgyhogy, jövõ héten,  pompás kis dolgokat fogok készíteni, és mint mindig a lehetõ legegyszerûbben. 
Az elsõ példa erre, a következõ mannám, sallang nélkül.















BÁRÁNYCOMB, ZSÁLYÁVAL PÁCOLVA
  ÉS ZÖLDBORSÓS BURGONYAPÜRÉVEL
Hozzávalók:
4 szép szelet báránycomb
80 dkg burgonya
20 dkg zöldborsó
1-5 dl fehérbor
5 dkg vaj
tej
zsálya
színes bors

A combszeleteket 1-1 teáskanál magos mustárral alaposan bedörzsöljük; majd legalább egy napig, hûtõben, zsályalevélkékkel, olajba fojtva pácoljuk.
Egy serpenyõben (a szükség szerint átszûrt pácolajon), lassan mindkét oldaláról 4-5 percig sütjük, majd a fehérborral felöntve, fedõ alatt kívánt puhaságúra pároljuk, megsózzuk. 
A burgonyapürét, a hagyományos módon készítjük el, és a végén külön fõzött zöldborsót adunk hozzá, illetve zsályával is ízesítjük.





Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/09/...

sponsored links

Keres?s