Bárány és próba avagy Van amikor megérdemlem

2017-06-13

sponsored links

Van amikor megérdemlem, és van amikor meg is tehetem  ? fõleg ha még nem is volt szerencsém ilyen finomsághoz.


















PÁCOLT BÁRÁNYCOMB SZELET, 
   PADLIZSÁNOS KÖRÍTÉSSEL
Hozzávalók:
4 szelet báránycomb
4 tk. mustár
2 dl vörösbor
õrölt rozmaring
60 dkg burgonya
1 db padlizsán
1 db kaliforniai paprika (piros)
3-4 ek. gyöngyhagyma
bors, só
olívaolaj
vaj 
A combszeleteket meghintjük õrölt rozmaringgal és szeletemként 1-1 teáskanál mustárral alaposan bedörzsöljük; majd legalább egy napig, hûtõben, olajba fojtva pácoljuk.
Egy serpenyõben a szükség szerint átszûrt pácolajon, lassan mindkét oldaláról 7-8 percig sütjük, aztán a felesleges olajat leöntjük, és a szeletekre ráöntjük a vörösbort. Fedõ alatt 15 percig pároljuk (vagy amíg a kívánt puhaságot eléri) , majd a bort jó, "sûrûre" visszaforraljuk, a tálalás elõtt pedig egy jó darabka vajat belekeverünk.
A körethez a megtisztított burgonyát félkarikákra vágjuk és forró sós vízben roppanós puhára fõzzük.
Közben a padlizsánt felkockázzuk és olívaolajon elkezdjük pirítani.
A kaliforniai paprikát is feldaraboljuk, és a megfõtt burgonyával együtt, a félig pirult padlizsánhoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal ízesítjük, befejezésként belekeverjük a jól lecsepegtetett gyöngyhagymát.
Tálaláskor a vajas-boros szósszal meglocsoljuk.





Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2017/06/...

sponsored links

Keres?s