Bárány szaporítás, gyors ebéd a megmaradt sült bárányból

2014-04-22

sponsored links

Húsvét vasárnap bárányt grilleztünk, mennyei volt, olyan illatok terjengtek a kertben, mintha egy görög tavernában ebédelnénk. Apu szerint csak a sós tenger illat hiányzott. A bárány combot elõ pároltam és a grillen csak pirítottunk rajta egyet.  Köretnek kuszkuszt  és vajon párolt petrezselymes répát ettünk. Fenséges lakoma kerekedett belõle.

BARANY DSC_03182.JPG

 

Egy pici darab hús maradt belõle egy kevés szafttal, így valamit ki kellett találni, hogy az minimális húst miként lehet felszaporítani.

Hozzávalók:

-          kevés grillezett bárány comb apró csíkokra vágva

-          2 szál répa, félbevágva és 0,5 centis szeletekre vágva

-          1 piros kaliforniai paprika felkockázva

-          3 szál újhagyma felkarikázva

-          2 ek olaj

-          2 csokor petrezselyem, apróra vágva

-          só, bors

-          bárány szaft

-          250 g wok tészta

 

BARANY DSC_03184.JPG

  1.        Az olajon megfuttatom a felkarikázott hagymát, rádobom a répát, majd a paprikát.
  2.        A tésztának vizet teszek fel, megfõzõm és leszûröm.
  3.        Hozzáadom a szaftot, a húst és a petrezselymet. Kicsit átforgatom, majd mehet hozzá a tészta.
  4.        Sózom, borsozom és tálalom.

 

Eszköz igény:

-          lábos fedõvel

-          nagyobb teflon serpenyõ

 

Elkészítési idõ:  10perc 

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... mazsakonyhaja.blog.hu/2014/04/22/bara...

sponsored links

Keres?s