Bárány szaporítás, gyors ebéd a megmaradt sült bárányból
sponsored links
Húsvét vasárnap bárányt grilleztünk, mennyei volt, olyan illatok terjengtek a kertben, mintha egy görög tavernában ebédelnénk. Apu szerint csak a sós tenger illat hiányzott. A bárány combot elõ pároltam és a grillen csak pirítottunk rajta egyet. Köretnek kuszkuszt és vajon párolt petrezselymes répát ettünk. Fenséges lakoma kerekedett belõle.
Egy pici darab hús maradt belõle egy kevés szafttal, így valamit ki kellett találni, hogy az minimális húst miként lehet felszaporítani.
Hozzávalók:
- kevés grillezett bárány comb apró csíkokra vágva
- 2 szál répa, félbevágva és 0,5 centis szeletekre vágva
- 1 piros kaliforniai paprika felkockázva
- 3 szál újhagyma felkarikázva
- 2 ek olaj
- 2 csokor petrezselyem, apróra vágva
- só, bors
- bárány szaft
- 250 g wok tészta
- Az olajon megfuttatom a felkarikázott hagymát, rádobom a répát, majd a paprikát.
- A tésztának vizet teszek fel, megfõzõm és leszûröm.
- Hozzáadom a szaftot, a húst és a petrezselymet. Kicsit átforgatom, majd mehet hozzá a tészta.
- Sózom, borsozom és tálalom.
Eszköz igény:
- lábos fedõvel
- nagyobb teflon serpenyõ
Elkészítési idõ: 10perc