Bárány kofta egyiptomi paradicsomsalátával
sponsored links
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg bárányhús, 2 evõkanál olvasztott vaj, 1 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1 evõkanál sûrített paradicsom, 1/2 teáskanál õrölt csilipaprika, 1/2 teáskanál õrölt romai kömény, 1/2citrom leve és reszelt héja, só, bors, 1 csokor petrezselyemzöld és menta vegyesen, kevés olaj a formázáshoz;
a paradicsomsalátához: 35 dkg paradicsom, 1 citrom, 1 csokor petrezselyemzöld, 4-5 cikk fokhagyma, 2 evõkanál olívaolaj, ecet, só.
Elkészítése: A bárányhúst kétszer ledaráljuk, hozzáadjuk a vajat, a csilipaprikát, a köményt, ízlés szerint borst, a sûrített paradicsomot, jól összegyúrjuk, lefedjük és legalább 2 órára hûtõbe tesszük. A hagymákat megpucoljuk, a zöldeket megmossuk, apróra vágjuk õket, majd hozzákeverjük a húshoz. Beletesszük ...