Bárány alakú fehérkenyér
sponsored links
Birka, barka, berkenye, Eljött húsvét reggele.
Rózsavizet Erzsónak, Piros tojást Ferkónak!
Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek !
Hozzávalók:
60 dkg liszt
350 ml langyos tej
1 csapott teáskanál kristálycukor
3 dkg friss élesztõ
2 teáskanál só
1 evõkanál olaj
1 teáskanál citromlé
1 tojás.
Elkészítése :
A hozzávalókból készítsünk kelt tésztát és kelesszük duplájára.
Ezután gyúrjuk át a levegõtõl és alakítsunk egy cipót.
Vágjuk le a tésztából kb egy ökölnyi darabot , ebbõl lesz a feje és a füle.
A többit vágjuk 25 egyenlõ darabbá.
Egyesével sodorjunk ki és tekerjük fel, majd rakjuk sorra a fej mellé
ötösével kissé eltolva a csigákat
A feje felé 4 db csigát rakjunk.
Az utolsó tésztát vágjuk ketté és sodorjuk ki a bárány lábait.
Szemének és az orrának nyomjuk be egy egy mazsolát.
Kelesszük duplájára kb 40 perc.
Sütés elõtt spricceljük le a kenyér felületét vízzel.
Elõmelegített sütõben 180 fokon gáz 3. fokon készre sütjük
Sütés után ismét spricceljük le a kenyér felületét vízzel, és tegyük kenyérrácsra hûlni.