Bársonyos meggymártás
sponsored links
Régebben nem kedveltük a gyümölcsös húsokat, de most, hogy sok csodás meggyet kaptunk párom anyukájától, a hagyományos fûszeres sült tarjához és sós vízben fõtt krumplihoz készítettem egy krémes gyümölcsmártást. Egy biztos, hogy annyira finom lett, hogy sokszor asztalra kerül majd. Bármilyen sült húshoz remek kísérõ. Azoknak is jó szívvel ajánlom, akik kicsit idegenkednek a gyümölcs és sós párosától.
Hozzávalók 4 fõre:
*40 dkg meggy
*1 púpos ek vaj
*2 csapott ek cukor
*0,5 kk õrölt fahéj
*1 csipet õrölt szegfûszeg
*1 púpos ek étkezési keményítõ
*1 dl víz
A megtisztított, magozott meggyet egy serpenyõben a felolvasztott vajon átforgatjuk, megszórjuk cukorral, fahéjjal, szegfûszeggel. Pár percig közepes lángon rotyogtatjuk. Közben a keményítõt csomómentesre keverjük a vízzel, majd a meggyre öntjük és kevergetve besûrítjük.
Melegen, azonnal kínáljuk.
A Facebookon is megtaláltok.
Már Instagramon is fent vagyok.