Bácskai rizses hús
sponsored links
Rászántam pár percet, de nem sikerült kiderítenem, miért is bácskai a rizses hús. Tippem szerint azért, amiért a rácponyt rác. Jó sok paprika és paradicsom felhasználásával készül, ahogyan az "ott délen" szokás... Egyébként pedig egy nagyszerû menzakaja, amit meglepõen nehéz jól elkészíteni. Pontosabban csak egy nehézség van benne: mennyi víz kerüljön bele? Szaftos legyen, de ne málljon szét, de ami igazán fontos, semmiképpen se legyen száraz. Ez ügyben valószínûleg csak a tapasztalat segít... Mondjuk az évi egyszeri fõzés ezen nem segít, de azért határozottan jó az irány. Ráadásul nagy nehezen arra is rájöttem, mi a teeendõ akkor, ha a fiam aki egyébként imádja a pörkölteket és fõleg a rizset, ebben a formában egyiket sem hajlandó megenni. Amikor a hús elkészül, az õ adagját kiveszem, aztán tunkolhatja kenyérrel. Mondjuk így se rossz...
Maga a recept nem igazán bonyolult: pörköltet fõzünk sok paprikával, paradicsommal (télen eltett lecsóval), a ...