Bácskai csirkemáj
sponsored links
Tulajdonképpen ez egy lecsós csirkemáj, paprikával, paradicsommal, hagymával gazdagítva, amit a füstölt szalonna tesz még finomabbá. Szezon szerint inkább nyári étel, de árválkodott pár zöldség a hûtõben, amit már mindenképpen fel szerettem volna használni. Így lett ma ez az ebéd. Nagyon jól illik hozzá a tarhonya.
Hozzávalók 4 fõre:
- 50 dkg csirkemáj
- 5 dkg füstölt szalonna
- 1 púpos ek tyúkzsír
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 kápia paprika
- 1 fehér húsú paprika
- 2 nagyobb paradicsom
- 1 kk õrölt bors
- 1 tk morzsolt majoránna
- 1 tk õrölt pirospaprika
- 1 kk só
A csirkemájat jól átmossuk, nagyobb darabokra szeljük és az eres részt kivágjuk.
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a paprikákat és a szalonnát vékony csíkra, a paradicsomot nagyobb cikkekre, a vöröshagymát fél karikára vágjuk.
A szalonnát zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk még a zsírt és a vöröshagymát üvegesre pároljuk rajta.
Hozzáadjuk a paprikát, pár percig hagyjuk rotyogni, majd belekeverjük a paradicsomot. ha már levet ereszt, mehet hozzá a csirkemáj. Meghintjük a borssal, a paprikával, a majoránnával.
Kb. 10-15 percig pároljuk.
Ha a máj is megpuhult, megszórjuk a sóval és óvatosan összeforgatjuk.
Melegen, tarhonyával kínáljuk.