BÉCSI HUSZÁRCSÓK
sponsored links
....... avagy sok helyen : ÖRDÖGPOGÁCSA... A megadott mennyiség dupláját érdemes
venni, de akár a tipláját is, hiszen a megadott mennyiség nagyos kis adag. A tésztáját ízesithetjük
egy csomag vaniliás cukorral vagy kevés reszelt citromhéjjal, pár csepp citromlével).
Hozzávalók:
11 dkg Ráma margarin
7 dkg cukor
16 dkg liszt
1 tojássárgája
csipet só
tojásfehérje
durvára tört dió
barackíz
A Ráma margarint simára keverjük a cukorral és a tojássárgával, majd összegyúrjuk
a csipet sóval és a liszttel. (ha nem állna össze, korty tejet adunk hozzá)
Hideg helyen legalább egy órahosszáig pihentetjük.
Kétujjnyi vastag hosszú hengert formálunk belõle, amelyet kétujjnyi széles darabokra
vágunk. A kis tésztadarabokat gömbökké formáljuk, majd a deszkára téve ujjunkkal
(hüvelyk) lyukat nyomunk a közepébe.
Ezután a lyukas felét tojásfehérjébe, majd durvára vágott tört dióba mártjuk.
Sütõlemezre egymás mellé ritkásan ültetjük, az üregükbe egy-egy mokkáskanálnyi
barackízt csepegtetünk, és forró sütõben aranysárgára sütjük.
(anyukám õrizte meg a receptet, egy régesrégi újság kivágással ?)
venni, de akár a tipláját is, hiszen a megadott mennyiség nagyos kis adag. A tésztáját ízesithetjük
egy csomag vaniliás cukorral vagy kevés reszelt citromhéjjal, pár csepp citromlével).
Hozzávalók:
11 dkg Ráma margarin
7 dkg cukor
16 dkg liszt
1 tojássárgája
csipet só
tojásfehérje
durvára tört dió
barackíz
A Ráma margarint simára keverjük a cukorral és a tojássárgával, majd összegyúrjuk
a csipet sóval és a liszttel. (ha nem állna össze, korty tejet adunk hozzá)
Hideg helyen legalább egy órahosszáig pihentetjük.
Kétujjnyi vastag hosszú hengert formálunk belõle, amelyet kétujjnyi széles darabokra
vágunk. A kis tésztadarabokat gömbökké formáljuk, majd a deszkára téve ujjunkkal
(hüvelyk) lyukat nyomunk a közepébe.
Ezután a lyukas felét tojásfehérjébe, majd durvára vágott tört dióba mártjuk.
Sütõlemezre egymás mellé ritkásan ültetjük, az üregükbe egy-egy mokkáskanálnyi
barackízt csepegtetünk, és forró sütõben aranysárgára sütjük.
(anyukám õrizte meg a receptet, egy régesrégi újság kivágással ?)