BÉCSI HUSZÁRCSÓK

2017-12-26

sponsored links

....... avagy sok helyen : ÖRDÖGPOGÁCSA... A megadott mennyiség dupláját érdemes 
venni, de akár a tipláját is, hiszen a megadott mennyiség nagyos kis adag. A tésztáját ízesithetjük 
egy csomag vaniliás cukorral vagy kevés reszelt citromhéjjal, pár csepp citromlével).


 Hozzávalók: 

11 dkg Ráma margarin
7 dkg cukor
16 dkg liszt
1 tojássárgája
csipet só

tojásfehérje
durvára tört dió
barackíz




 A Ráma margarint simára keverjük a cukorral és a tojássárgával, majd összegyúrjuk
a csipet sóval és a liszttel. (ha nem állna össze, korty tejet adunk hozzá)
Hideg helyen legalább egy órahosszáig pihentetjük.

Kétujjnyi vastag hosszú hengert formálunk belõle, amelyet kétujjnyi széles darabokra
vágunk. A kis tésztadarabokat gömbökké formáljuk, majd a deszkára téve ujjunkkal
(hüvelyk) lyukat nyomunk a közepébe.
Ezután a lyukas felét tojásfehérjébe, majd durvára vágott tört dióba mártjuk.
Sütõlemezre egymás mellé ritkásan ültetjük, az üregükbe egy-egy mokkáskanálnyi
barackízt csepegtetünk, és forró sütõben aranysárgára sütjük.

(anyukám õrizte meg a receptet, egy régesrégi újság kivágással ?)


Folytats a blogon ... pizzorante.blogspot.com/2017/12/becsi...

sponsored links

Keres?s