BÁRÁNY BELSÕSÉG PÖRKÖLT
sponsored links
Egyik ismerõsömtõl kaptam báránycombot és báránybelsõséget.
A combot lefagyasztottam, majd húsvétkor fogom megsütni.
A belsõséget viszont megcsináltam pörköltnek.
Bárányt mi nem szoktunk enni ezért az elkészítése nem kis gondot okozott. Nem is az elkészítése hanem az elõkészítése.
Makacska konyhájában találtam egy szimpatikus receptet, ezt követtem az elkészítéskor.
Hozzávalók:
4 fej vöröshagyma
1 bárány belsõségei /szív, vese, tüdõ, máj//
sertészsír
só
õrölt bors
3-4 babérlevél
rozmaring
A májról a hártyát lehúztam.
A vesét és a szívet kettévágtam és kitisztítottam.
Nagyobb darabokra vágtam és tejben kiáztattam kb 1 órát, majd több vízben átmostam, áztattam amíg tiszta nem lett víz alatta.
Feldaraboltam.
Ekkorra már az apróra vágott vöröshagymát megpirítottam a zsírban. Erre rátettem a tüdõt és a szívet, sóztam, borsoztam. Ezeknek több idõ kell, hogy átsüljön mint a májnak és a vesének.
Amikor már majdnem jó puha volt akkor tettem bele a májat és a vesét.
Sós burgonyával tálaltam.
Facebook oldalamhoz itt csatlakozhattok!
Jó étvágyat! ?
A héten nem volt valami jó idõ nálunk. Esett az esõ, reggel hideg volt -közel O fok- , de délutánonként már kellemes volt a hõmérséglet.
Ennek ellenére a virágok már nyílnak, kezdõdik a tavasz!!!!
A szilvafák virágba vannak borulva, a körtefák bimbóznak.
A kiskertünkben el van téve a dughagyma, gyöngyhagyma, cékla, zöldborsó, sárgarépa, petrezselyem, metélõpetrezselyem.
Az esõ jól is jött most a magoknak.
Piroska