BÁNÁTI PALACSINTA - Adi Hadean után
sponsored links
Van egy kolozsvári sza kács, Adrian Hadean a neve, õt figyelemmel kísérem egy jó ideje. Szeretem a stílusát, a receptjeit, az elbeszéléseit, csodálom ahogy a tradicionalista konyhát modernizálja, kedvelem a fûszerezési módját s kiváltképp a fényképeit. Ügyes ember, mint szakács keresi a kenyerét s jó érzéssel gazdálkodik a blogján a hatalmas olvasótáborával s megválogatja kinek mit reklámoz. Ezáltal csak a nagyoknak dolgozik, nem aprózza el magát. Õ lesz az egyik fáklyavivõje Romániának a londoni Olimpián. Hatalmas tisztség és tisztesség!
Játékot írt ki: aki elkészíti egyik receptjét és beküldi a fényképet, az nyerhet egy szakácskönyvet tõle. Igazából nem kell nekem szakácsköny, de jó lenne megnyerni ezt a versenyt s kezet szorítani a sztárséffel.
Íme az egyik kiválasztott recept: bánáti palacsinta, kicsit megváltoztatva az ízlésemre.
Megsütöttem 12 palacsintát másfél bögre fehérlisztbõl, másfél bögre kukoricalisztbõl, 2 tojásból, csipetnyi sóból, egy kanál olajból, bögre tejbõl és annyi ásványvízbõl, amennyibõl megfelelõ sûrûségû palacsintatészta nem lett. Vigyázat, a kukoricaliszt tényleg liszt, általa ropogósabbak lettek a palacsintáim.
A töltelékhez villával megtörtem fél kiló tehéntúrót, összekevertem 5 kanál cukorral, 2 tojás ...