Buta no Kakuni

2017-03-30

sponsored links



Nem állítom, hogy fogyókúrás vacsora, de isteni finom annak, aki kedveli a japán konyhát.
Némi változtatást eszközöltem a recepten, szaké helyett konyakot löttyintettem bele, habár lehet, hogy ez a japánoknál szentségtörésnek számít ))). (anno dacuma volt egy üveg szakénk, sacc.per kb három évig szutyogott benne a szaké, kínálgattuk, iszogatták, de a fele így is megvolt...aztán kiszanáltam)

Én MaiMóni blogján találtam ezt a receptet !!!

Hozzávalók: 1 kg hasaalja szalonna (császár is lehet), 2 evõkanál barna nádcukor, 2-3 zöld hagyma, nagyobb darabokra vágva, kb. 3 centis gyömbérdarab,1 csillagánizs, 3 evõkanál szójaszósz,2 evõkanál szaké, kb. 0,8 l víz

Elkészítése: a szalonnát vágjuk nagyobb kockákra és egy magasabb falú serpenyõben kezdjük el pirítani. Nem kell zsírt hozzáadni, lesz elég. Amikor a hús már pirul, húzzuk a serpenyõ egyik oldalára, az üres felébe dobjuk bele a cukrot, és karamellizáljuk meg, aztán húzzuk vissza bele a húst és forgassuk át. Adjuk hozzá a szójaszószt és a szakét. Reszeljük bele a gyömbért és öntsük fel a vízzel. Dobjuk bele a csillagánizst.
Tegyük bele a hagymát is, majd fedjük le az edényt, és kis lángon fõzzük az ételt 3 órán át. Nem kell kevergetni, csak néha átforgatni.
Fõtt rizzsel tálaljuk.





Folytats a blogon ... malnakonyha.blogspot.com/2017/03/buta...

sponsored links

Keres?s