Burgundi marharagu (Beouf Bourguignon)
sponsored links
Személy szerint az egyik kedvencem, nagyon finom, megéri vele dolgozni! ;)
Hozzávalók:
- 17,5 dkg kolozsvári szalonna
- 1 kg ragunak való marhahús kockára vágva
- 1 sárgarépa karikára vágva
- 1 vöröshagyma félkarikára vágva
- 4 dl száraz vörösbor
- 5 dl alaplé
- 1 ek. paradicsompüré
- 2 gerezd fokhagyma lereszelve
- 1 db babérlevél
- kakukkfû
- 0,5 kg kis fejû gomba
- 25 db gyöngyhagyma
- õrölt fekete bors
- 2 ek. liszt
- só, vaj, olívaolaj
- petrezselyem zöld
Elkészítése:
A szalonnát a bõre nélkül vágjuk csíkokra majd kevés olajon pirítsuk meg, rakjuk félre. A marhahúst kissé pirítsuk meg mindegyik oldalán a szalonna zsírjában. Melegítsük elõ a sütõt 220-230 °C-ra. A répát és a hagymát is pirítsuk meg egy kissé az olajban és edényestõl tegyük félre. Egy tûzálló tálba rakosgassuk bele a húst, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg liszttel, keverjük át és tegyük a sütõbe 4-5 percre Vegyük ki és forgassuk át és tegyük meg még 2x ugyan ezt. Ezután vegyük vissza a sütõt 160-180 °C-ra. A répát, hagymát, babérlevelet, fokhagymát, és a kakukkfüvet tegyük hozzá a húshoz, kevergessük meg, majd öntsük hozzá a bort, a forró alaplevet, paradicsompürét, szalonnát és dobjuk mellé a szalonna bõrét is, felszeletelt gombát és az egész gyöngyhagymát. Fedjük le az edényt és tegyük a sütõbe 2-3 órára, óránként kavarjuk meg egy kicsit. Ha megpuhult akkor elkészültünk. Burgonyapürével, nokedlival tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! :)