Burgundi marharagu (Beouf Bourguignon)

2014-05-22

sponsored links

Személy szerint az egyik kedvencem, nagyon finom, megéri vele dolgozni! ;)

Hozzávalók:
  • 17,5 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 kg ragunak való marhahús kockára vágva
  • 1 sárgarépa karikára vágva
  • 1 vöröshagyma félkarikára vágva
  • 4 dl száraz vörösbor
  • 5 dl alaplé
  • 1 ek. paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma lereszelve
  • 1 db babérlevél
  • kakukkfû
  • 0,5 kg kis fejû gomba
  • 25 db gyöngyhagyma
  • õrölt fekete bors
  • 2 ek. liszt
  • só, vaj, olívaolaj
  • petrezselyem zöld
Elkészítése:

A szalonnát a bõre nélkül vágjuk csíkokra majd kevés olajon pirítsuk meg, rakjuk félre. A marhahúst kissé pirítsuk meg mindegyik oldalán a szalonna zsírjában. Melegítsük elõ a sütõt 220-230 °C-ra. A répát és a hagymát is pirítsuk meg egy kissé az olajban és edényestõl tegyük félre. Egy tûzálló tálba rakosgassuk bele a húst, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg liszttel, keverjük át és tegyük a sütõbe 4-5 percre Vegyük ki és forgassuk át és tegyük meg még 2x ugyan ezt. Ezután vegyük vissza a sütõt 160-180 °C-ra. A répát, hagymát, babérlevelet, fokhagymát, és a kakukkfüvet tegyük hozzá a húshoz, kevergessük meg, majd öntsük hozzá a bort, a forró alaplevet, paradicsompürét, szalonnát és dobjuk mellé a szalonna bõrét is, felszeletelt gombát és az egész gyöngyhagymát. Fedjük le az edényt és tegyük a sütõbe 2-3 órára, óránként kavarjuk meg egy kicsit. Ha megpuhult akkor elkészültünk. Burgonyapürével, nokedlival tálaljuk.



Jó étvágyat kívánok hozzá! :)



Folytats a blogon ... imikekonyhaja.blogspot.com/2014/05/bu...

sponsored links

Keres?s