Burgonyás, tökmagos pogácsa

2014-03-09

sponsored links

A tökféléknek általában a kabaktermését fogyasztjuk, de a magjuk is értékes csemege.

Nyersen, pirítva vagy (mértékletesen) sózva közvetlenül is fogyasztható, de a legkülönfélébb ételek kiegészítõje lehet. Krémlevesekbe betétként, saláták, péksütemények, müzlik gazdagítására is használható

1

Hozzávalók:

? 18 dkg  fõtt, áttört, kihûlt burgonya

? 35 dkg g liszt

? 35 dkg g hideg vaj

? 2 db  tojássárgája

? 10 g só

? 40 g élesztõ

? 2 dkg kristálycukor, 3 ek tökmag darálva

1 ek tökmag egészben a díszítéshez

A kenéshez:

? 1 db tojás

Elkészítés:

Sós vízben héjában fõzd meg a burgonyát, hideg vízben hagyd kihûlni. Pucold meg és törd át burgonyanyomón. Ne legyen darabos.

A többi hozzávalót tedd egy tálba úgy, hogy a só ne érintkezzen az élesztõvel. Add hozzá a kihûlt burgonyát és dolgozd össze szép simára. Jó, alaposan dolgozd össze, ne csak addig amíg a tészta összeáll.

Tedd egy edénybe, takard le és hûtõszekrényben minimum 1 órát pihentesd, de lehet egy éjszaka is.

1 óra múlva:

Lisztezett felületen nyújts ki kb 1 cm vastagra, éles késsel csíkozd be a tetejét, kend le felvert tojással, és szórd meg az egész tökmaggal.

190 fokos elõmelegített sütõben 15 perc alatt szép, aranysárágra sülnek.

Fantasztikus illatok, lágy, puha tészta, fenséges íz és zamat.

2





3




Folytats a blogon ... vacsinalam.cafeblog.hu/2014/03/09/bur...

sponsored links

Keres?s