Burgonyás sajtos rúd - Blogkóstoló, 16. forduló
sponsored links
A blogkóstoló aktuális fordulójának Vea a háziasszonya, és a sorsolás szerint Éva blogjáról kellett elkészítenem egy ételt. Sok recept megtetszett, de most valami sósra vágytam, ezért választottam ezeket a sajtos rudakat.
Hozzávalók:
14 dkg liszt
14 dkg margarin
14 dkg fõtt, áttört burgonya
14 dkg reszelt sajt
só
A tetejére:
1 tojás
5 dkg reszelt sajt (én füstölt sajtot használtam)
A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd hajtogatjuk. (Alulról, felülrõl, jobbról, balról.) 5 percig pihenni hagyjuk, ez után megismételjük a hajtogatást, majd letakarva 1 órát pihentetjük a tésztát. Kb. 1/2 cm vastagra kinyújtjuk és derelyevágóval csíkokra vágjuk. Sütõpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, megkenjük felvert tojással, végül megszórjuk reszelt sajttal. Elõmelegített sütõben kb. 200 fokon megsütjük.
14 dkg margarin
14 dkg fõtt, áttört burgonya
14 dkg reszelt sajt
só
A tetejére:
1 tojás
5 dkg reszelt sajt (én füstölt sajtot használtam)
A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd hajtogatjuk. (Alulról, felülrõl, jobbról, balról.) 5 percig pihenni hagyjuk, ez után megismételjük a hajtogatást, majd letakarva 1 órát pihentetjük a tésztát. Kb. 1/2 cm vastagra kinyújtjuk és derelyevágóval csíkokra vágjuk. Sütõpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, megkenjük felvert tojással, végül megszórjuk reszelt sajttal. Elõmelegített sütõben kb. 200 fokon megsütjük.