Burgonyás-pórés galette ? ?Végigfõzni a Meatless-t?
sponsored links
A könyv galettenek hívja, de szerintem ez a röszti. Mindegy végül is. Krumpli, póré, olaj, liszt. Pár perc és kész a vacsora. Én salátával ettem, Levi kicsit komolyabban, sült nürnbergi kolbászkákkal. De egy szép nagy adag remulád mártást is el tudok képzelni a tetején.
Hozzávalók:
- 1,5 csésze reszelt krumpli (nagylyukú reszelõn)
- 1 kisebb póréhagyma, keresztben félbevágva, és vékonyan felkarikázva
- 3 evõkanál liszt
- só, bors, szerecsendió
- 2 evõkanál olívaolaj
A reszelt krumplit egy nagy tál hideg vízbe teszem, és 10 percig állni hagyom. Leszûröm, és saláta-centrifugával, vagy egy tiszta konyharuhával kinyomom belõle a vizet. Összekeverem a póréhagymával, a liszttel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítem. Közepes hõmérsékletre (nálam 6-7 a 9-bõl) melegítek egy nagy tapadásmentes serpenyõt. Beleöntöm az olajat, majd belesimítom a krumplis keveréket, és egy spatulával lenyomkodom. Addig sütöm, amíg az alja megpirul (6-7 perc, ha ennyi idõ nem elég, melegebbre állítom a fõzõlapot), majd egy tányér segítségével megfordítom, és magasabb hõmérsékleten (8 a 9-bõl), 4-5 perc alatt a másik oldalát is arany barnára sütöm.
Salátával, cikkekre vágva tálalom.
Tapas-ként 8 adag (kb. 90 kcal cikkenként), vacsorára 2 adag.