Burgonyás pogácsa

2014-05-10

sponsored links



Már megint túlvásároltam magam krumpliból, már megint ki kell találnom, hogy mire használjam fel a maradékot. Eredetileg krumplifõzelékben gondolkodtam, de mire eljutottam volna a fõzésig, már nem volt kedvem hozzá (nem vagyok egyszerû eset, tudom én), és ismét ott tartottam, hogy azon morfondíroztam mi legyen a krumplikkal. Szerencsére belelapoztam a Nõk Lapja Konyha Desszert különszámába, és természetesen azonnal kiszúrtam egy burgonyás pogácsa receptet, amelynek még természetesebben azonnal nekiálltam. Nagyon finom lett, és villámgyorsan elfogyott. Semmi különös, csak egy kis finomság, amit jóízûen el lehet falatozni.

Burgonyás pogácsa
Hozzávalók:
- 25 dkg burgonya
- 50 dkg liszt
- 1 tk só
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 2,5 dkg élesztõ
- 1 tojás + 1 tojássárgája a kenéshez
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, enyhén sós vízben megfõzzük, leszûrjük, összetörjük, kihûtjük.
Egy nagy tálba tesszük a lisztet, a sót, a puha vajat, a tejfölt, az egész tojást és az áttört burgonyát. 
Az élesztõt 3 ek langyos vízzel simára keverjük, ezt is a masszához adjuk. Begyúrjuk a tésztát, tiszta konyharuha, meleg hely, duplára kelesztés.
Lisztezett felületen 2 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét késsel berácsozzuk. Megkenjük az 1 ek vízzel elkevert tojássárgájával.
Sütõpapírral borított tepsire sorakoztatjuk a pogikat, 180 fokra elõmelegített sütõbe toljuk, és kb. 25 perc alatt készre sütjük. Egyszerû, gyors és nagyon finom!
Jó étvágyat!



Folytats a blogon ... gasztrobarath.blogspot.com/2014/05/bu...

sponsored links

Keres?s