Burgonyás pogácsa
sponsored links
Végre eljutottam odáig, hogy süssek és fotózzak Adél (Afraa) játékára. A gond csak annyi, hogy ismét éjszakai képek sikeredtek, így nem lettek valami fényesek, de gondoltam akkor ha már sütök, ne csak én, hanem mindenki legyen itthon a frissen sült pogikra.
A pogácsa szívem egyik csücske minden formájában és most a vasárnapi disznótoros köreteként megmaradt fõtt krumpli várt újrahasznosításra. Ezt a burgonyás pogácsa receptet készítettem el a Selectfood blogról. Nem lett rossz, de legközelebb egy klasszikus élesztõset készítek, mert én inkább azokat favorizálom, vagy ha ismét gyors pogi kell és elõveszem ezt a receptet, feldobom a tésztát egy kis snidlinggel. Mindenesetre a kisüléstõl számítva 20 percen belül nem maradt ebbõl sem egy darab se. Ráadásul ez egy nagyon egyszerûen elkészíthetõ recept, most pont ennyire futotta idõbõl és energiából. Leírom, mert Selectfood nem írt mennyiségeket és egy kezdõnek elég nehéz úgy dolgozni, hogy annyi liszt kell, amennyit a krumpli felvesz.
Így készült:
430 g hideg fõtt krumpli (azért ennyi, mert pontosan ennyi volt a maradék, nyugodtan lehet fél kilóból készíteni, az is egy pillanat alatt elfogy)
Kb 150 g liszt (nekem ennyi volt, amennyit felvett, de aki profi, az úgyis tudja, mikor jó a tészta)
kevés finom házi ...