Burgonyás-nokedlis zöldségpörkölt zöldsalátával

2014-03-07

sponsored links




Két közepes fej hagymát, 1-1 tisztított padlizsánt és cukkinit, meg 1 nagyobb tisztított gombafejet felaprítottam, lábasba raktam 3 ugyancsak tisztított feldarabolt krumplival, fél felkockázott hegyes-ersõ paprikával, és kevés olajon együtt dinszteltem pár percig 1-1 fehér kanál só és ételízesítõ hozzáadásával.
Amikor a zöldségek már kezdtek összeesni, megszórtam 2,5 fehér kanál fûszerpaprikával, 2 kávéskanál fokhagyma granulátummal és felöntöttem 1,5 liter forró vízzel.
15-20 perc fõzés után tojás nélküli galuskát szaggattam bele, amihez 30 dkg rétes lisztet és 20 dkg finom lisztet kevertem össze kávéskanálnyi sóval és annyi vízzel, hogy inkább kemény, mint lágy tészta legyen (kb 2,5-3 dl). 
Néhány percig a beszaggatott galuskát is fõztem, a zöldségpörkölt leve kellemesen besûrûsödött, és nagyon finom lett. Zöldsalátával tálaltam.
A zöldsalátában ma 1 fej jégsaláta, fél hegyes erõs paprika, kb. 15 cm-es kígyóuborka, szokásos két csipet só, fél citrom leve, pici olaj, bors és fokhagyma granulátum volt.


A finom zöldséges-szénhidrátos ebéd utána várakozási idõ 3 óra

Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2014/03/burgonyas...

sponsored links

Keres?s