Burgonyás lángos

2013-07-06

sponsored links

DSCN3217.JPG

Már gyerekkorom óta kijárok édesanyámmal a piacra. A szebbnél szebb portékák szemrevételezése, az alkudozás, egymás ugratása, a virágot áruló idõs nénik és bácsik látványa, a friss kenyér, és sült kolbász illata mind-mind hozzátartoznak a piaci létformához. Van még egy étel, amely számomra egybeforrott a piaccal, ez pedig a lángos. Nem telhet el úgy vásárlás, hogy ne ennénk ebbõl a nemzeti eledelbõl. Az én személyes kedvencem a sajtos-tejfölös változat, megsózva, illetve fokhagymaolajjal lekenve. Nagymamám isteni krumplis lángost gyárt, így elég nagy volt a teher a vállamon, hisz szerettem volna tartani a mama féle színvonalat. Büszkén jelenthetem, hogy sikerült!

Hozzávalók:

-1 kg finomliszt

-25 dkg burgonya

-1 db élesztõ ...


Folytats a blogon ... aprochef.blog.hu/2013/07/06/burgonyas...

sponsored links

Keres?s