Burgonyás lángos a ?retro?

2014-06-11

sponsored links

Nyár, Balaton, forróság, a strand . Összecsordul a nyál a szánkban amikor a strandon sétálva megcsap minket a lángos felejthetetlen illata. Miért is ne ehetnénk otthon is igazi finom lángost. Készítsd el, és meglátod, ha lehunyod a szemed, máris a strandon fogod érezni magad!

image_1363319398273030

Hozzávalók:

25 dkg liszt

30 dkg burgonya

2 dkg élesztõ

1 tojás

késhegynyi õrölt szerecsendió-virág

1 teáskanál reszelt vöröshagyma

kevés tej

1 mokkáskanál cukor

olaj asütéshez

A burgonyát héjában megfõzzük, és még melegen meghámozva áttörjük.

A tejet meglangyosítjuk, simára keverjük benne a cukrot és az élesztõt.

Ha a burgonya kihûlt beleszórjuk a lisztet és a többi nyersanyagot, majd az élesztõs tejet is hozzáöntve

összegyúrjuk.

Közepesen kemény tésztát készítünk belõle, lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kis darabokra szaggatjuk.

Tetejüket liszttel meghintjük, és letakarva, langyos helyen, egy órán keresztül kelni hagyjuk.

A megkelt, kézzel kissé széthúzogatott lángosokat bõ forró olajban pirosra sütjük.






DSC08678_resize

Folytats a blogon ... vacsinalam.cafeblog.hu/2014/06/11/bur...

sponsored links

Keres?s