Burgonyás lángos a ?retro?
sponsored links
Nyár, Balaton, forróság, a strand . Összecsordul a nyál a szánkban amikor a strandon sétálva megcsap minket a lángos felejthetetlen illata. Miért is ne ehetnénk otthon is igazi finom lángost. Készítsd el, és meglátod, ha lehunyod a szemed, máris a strandon fogod érezni magad!
Hozzávalók:
25 dkg liszt
30 dkg burgonya
2 dkg élesztõ
1 tojás
késhegynyi õrölt szerecsendió-virág
1 teáskanál reszelt vöröshagyma
kevés tej
1 mokkáskanál cukor
olaj asütéshez
A burgonyát héjában megfõzzük, és még melegen meghámozva áttörjük.
A tejet meglangyosítjuk, simára keverjük benne a cukrot és az élesztõt.
Ha a burgonya kihûlt beleszórjuk a lisztet és a többi nyersanyagot, majd az élesztõs tejet is hozzáöntve
összegyúrjuk.
Közepesen kemény tésztát készítünk belõle, lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kis darabokra szaggatjuk.
Tetejüket liszttel meghintjük, és letakarva, langyos helyen, egy órán keresztül kelni hagyjuk.
A megkelt, kézzel kissé széthúzogatott lángosokat bõ forró olajban pirosra sütjük.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
30 dkg burgonya
2 dkg élesztõ
1 tojás
késhegynyi õrölt szerecsendió-virág
1 teáskanál reszelt vöröshagyma
kevés tej
1 mokkáskanál cukor
olaj asütéshez
A burgonyát héjában megfõzzük, és még melegen meghámozva áttörjük.
A tejet meglangyosítjuk, simára keverjük benne a cukrot és az élesztõt.
Ha a burgonya kihûlt beleszórjuk a lisztet és a többi nyersanyagot, majd az élesztõs tejet is hozzáöntve
összegyúrjuk.
Közepesen kemény tésztát készítünk belõle, lisztezett deszkán félujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kis darabokra szaggatjuk.
Tetejüket liszttel meghintjük, és letakarva, langyos helyen, egy órán keresztül kelni hagyjuk.
A megkelt, kézzel kissé széthúzogatott lángosokat bõ forró olajban pirosra sütjük.