Burgonyás kõttes

2014-02-10

sponsored links


A burgonyás kõtt pogácsánál megígértem, hogy megmutatom majd az elsõ kísérlet, ami nem azt az eredményt hozta, amit vártam, viszont egy nagyon finom, sokoldalúan felhasználható tésztát kaptam. Öröm volt vele dolgozni. Így ebben a formában, nagyon illik gazdagabb leves mellé, de szendvicsalapnak sem utolsó.
Sõt, felhasználható akár kifli, vagy bukta, vagy bármilyen más péksütemény alapjaként. A burgonyának köszönhetõen nem szárad ki, puha, nagyon jó vele dolgozni és nincs benne tojás. Sokan keresnek meg, hogy tojás nélkül hogyan lehet jó péksütemény tésztát készíteni, hát így! Ráadásként szerintem ha a burgonya fõzõvizével dagasztjuk be, akkor akár tej nélkül is remek lehet.

Igen nagy mennyiség lett, 24 darab, ekkora adagból, nyugodtan lehet a hozzávalókat felezni.

Hozzávalók:
  • 50 dkg burgonya
  • 1 kg finomliszt
  • 5,5 dl langyos tej ...

Folytats a blogon ... www.limarapeksege.hu/2014/02/burgonya...

sponsored links

Keres?s