Burgonyás-karfiolos kókuszkrémleves, fokhagymás-lime-os garnélafarokkal - 49. VKF!-re

2012-06-15

sponsored links


A sós cantuccini után ez a második recept, amivel részt veszek a chriesi által kiírt 49. VKF! Fehér és... témában. Igaz, hogy most sem hófehér, de azért mégiscsak fehér lett ez a leves. Kicsit thai-os jellegû, de lehetne egy kicsivel csípõsebb is. Egy múltkori ehetetlenül csípõs levesem után, nagyon csínján bánok a piripirivel. :)
Az ízesítést nem vittem túlzásba, hagytam érvényesülni a karfiol-kókusz kombót a levesben. Magában talán nem annyira élvezhetõ, de a garnélafarkok felteszik a pontot az i-re.

Hozzávalók
kb. 6 adaghoz

300 g karfiol és 500 g újburgonya nagyon apró kockákra vágva
50 g fehér hagyma felaprítva
kevés vaj
1 szál ázsiai citromfû ketté vágva
1/2 db lime
1 db piripiri (kis chili)
1 gerezd fokhagyma ...

Folytats a blogon ... selectfood.blogspot.com/2012/06/burgo...

sponsored links

Keres?s