Burgonyás-kakukkfüves partikenyér

2017-07-19

sponsored links


Hozzávalók 3 kenyérhez:

  • 15 dkg burgonya (tisztítva mérve)
  • 1,5 dl tej
  • 1 evõkanál porcukor
  • 2 dkg friss élesztõ
  • 45 dkg liszt
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfû
  • 6 dkg vaj
  • 2 tojássárgája




  • A burgonyát kockákra vágtam, és enyhén sós vízben puhára fõztem.
  • Leszûrtem, áttörtem, és hagytam kihûlni.
  • A tejet meglangyosítottam, feloldottam benne a porcukrot, belemorzsoltam és hagytam felfutni az élesztõt.
  • A lisztet tálas mixer edényébe szitáltam, elkevertem benne 1 teáskanál sót és a kakukkfüvet.
  • Hozzáadtam az olvasztott vajat, a tojássárgáját, az élesztõs tejet, a krumplit, és szép, fényes, egynemû tésztává dagasztottam.
  • Letakarva hagytam a duplájára kelni.
  • Lisztezett deszkán finoman átgyúrtam, és 3 egyforma részre osztottam.
  • Mindegyikbõl a sütõformánál kicsit rövidebb rudat sodortam, mindhármat a formákba csúsztattam.
  • A sütõcsövek végeit lezártam, és a tésztát 1 órán át pihentettem.
  • A formákat akkora tepsibe tettem, amekkorába pontosan, inkább kicsit szorosan beleférnek ? így az esetlegesen túlkelõ tészta nem tudja lenyomni a formáról a tetõt.
  • A kenyereket elõmelegített, 180 fokos sütõben 45-50 perc alatt készre sütöttem.
  • A sütõbõl kivéve eltávolítottam a sütõcsövekrõl a tetõket, pár perc múlva kicsúsztattam a péksüteményeket a formákból, és hagytam teljesen kihûlni.
  • A forma tapadásmentes, nem kell olajozni, szépen kicsúsztatható belõle a kenyér, ami a sütõcsõben tárolva hosszabb ideig megõrzi az állagát és a frissességét.



A csillag, szív és virág alakú sütõformát a Cookorinál tudjátok beszerezni, a receptet pedig megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin júniusi számában.

Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2017/07/burgonyas...

sponsored links

Keres?s