A jó öreg burgonya egy kevésbé ismert ételben. A blini egy orosz specialitás és eredetileg hajdina lisztbõl készítik. Többféle képen lehet ízesíteni, a legelterjedtebb a lazac kaviáros. Elõször egy állófogadáson ettem, már ott megfogott a látványa és nem különben az íze is. Nagyon finom, igazi elõ-étel falatka. Most eszembe jutott, és azon mód el kellett készítenem. Mivel nagy bravúrt nem igényel a legyártása, hamar elõ is álltam vele. A látvány megosztó volt...A fiam egy : "Hûha" felkiáltással üdvözölte a tálat, az én Jancsim csak "kopaszon" ette, a lányom pedig csak friss sajttal kérte. Persze ez nem egy tetemes mennyiség, csak pár falat. Mivel nem találtam a hûtõben kaviárt, így maradt a sajtos változat. Így is elfogyott és jó volt újra ilyen finomságot enni.Tökéletes szereplõje lehet egy büfé asztalnak...
Hozzávalók: 1 nagy sárga Agria vagy Ella burgonya, 2 tojás, 3 kanál liszt, 1 kanál tejszín, csipet ...