Burgonyasaláta és rántott hal avagy Nem csak karácsonyi manna
sponsored links
Gondoltam, vacsorára úgyis teletömjük a bendõnket minden finomsággal; ezért ebédre ettem valami könnyebbet, ami akár vacsorára is tökéletesen megfelel,és sok helyen valószínû ez lesz vagy legalábbis ilyesmi...
De este sokkal jobban esik, a Halászlé, Pulyka sült, Töltött káposzta, Beiglivel tömítve, után borozgatás közben, szalon cukrot és habkarikát majszolni ?
Egy szó, mint száz....
BOLDOG ÉS SZÉP
KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK
MINDENKINEK !!!
EGYSZERÛ BURGONYASALÁTA,
PARADICSOMMAL ÉS KAKUKKFÛVEL
Hozzávalók:
1 kg burgonya
20 dkg koktélparadicsom
4 ek. extra szûz olívaolaj
8 ek. citromlé
kakukkfû
bors, só
1 csipet cukor
salátafélék
4 adag rántott halfilé
A burgonyát héjában megfõzzük, megpucoljuk, és ha már kihûlt, karikákra vagy félkarikákra szeleteljük.
Közben az olajat és a citromlevet egy mártáskeverõvel (pici habverõvel) alaposan, homogén állagú öntetté keverjük, sóval, borssal és kakukkfûvel valamint egy csipet cukorral ízesítjük. A koktélparadicsomokat felkockázzuk és az öntetben keverjük, legalább egy félórát pihentetjük, hogy a paradicsom is kiadja a levét. Ezután belekeverjük a burgonyát és kedvünkre való salátafélék, tépkedett leveleivel dúsítjuk.
Jól lehûtve fogyasztjuk, és ha már karácsony van akkor rántott halfilé vagy rántott ponty mellé kínáljuk.