Burgonyapelyhes rántott hús, eperrel és feta sajttal
sponsored links
Eper hússal, vagy hús eperrel, teljesen mindegy, az a lényeg, hogy a kettõ együtt nagyon jól megfér egy tányéron, sõt. Aki nem hiszi, járjon utána, vagyis próbálja ki .
Burgonyapelyhes rántott hús, eperrel és feta sajttal
Hozzávalók 2 személyre: 30 dkg csirkemell, 10 darab eper, 4-6 salátalevél, 10 dkg feta sajt, lenmagolaj, balzsamecet, liszt-tojás a panírozáshoz, burgonyapehely, olaj a sütéshez, fûszerek: só, fehér bors.
Elkészítése: A húst felszeleteljük és befûszerezzük. Egy serpenyõben olajat hevítünk és a húsokat lisztbe, felvert tojásba majd burgonyapehelybe forgatjuk és a forró olajban megsütjük, majd egy tányérra kiszedjük. A salátát és az epret megmossuk. A megsült húst csíkokra vágjuk. Az epret szeletekre vágjuk. Tányérokon elrendezzük a salátát, ráhelyezzük a húscsíkokat, az epret, és rámorzsoljuk a sajtot. Végül meglocsoljuk lenmagolajjal és balzsamecettel.