Burgonyalángos

2011-10-07

sponsored links


Szeretem a burgonyás tészta sokoldalúságát. Gombócként, nudliként, gnocciként, krokettként és most bemutatkozott burgonyalángosként is. Nem okozott csalódást. Pihe-puha, és nagyon finom. Fogyasztható hagyományosan fokhagymával, tejföllel, sajttal. Nálam most köretként debütált. Sikeresen.

Hozzávalók:
         1 kg burgonya
         1 tojás
         1 teáskanál só
         25-28 dkg finomliszt (amennyit felvesz)

Elkészítése:
A megtisztított burgonyát karikára vágtam, és enyhén sós vízben puhára fõztem. Leszûrtem, majd burgonyanyomóval pépesre nyomkodtam. Hidegre hûtöttem. Hozzáadtam a tojást, sót, lisztet és tésztává gyúrtam. 8 cipócskába vágtam, és ...

Folytats a blogon ... reformkorikonyha.blogspot.com/2011/10...

sponsored links

Keres?s