Burgonyakéregben sült krémes brokkoli

2012-12-05

sponsored links


A rakott egytálétel-fotózás életem nagy kihívásai közé tartozik. Még sosem sikerült csábító fényképet készíteni róluk, így kénytelen vagyok az ínycsiklandó képek helyett a fantáziátokra hagyatkozni.
Az alsó réteg tejmártásban fürdõzõ zöldség, ami a besameltõl válik selymessé, és önfeledten olvadozik az ember szájában. Ezt szemérmesen fedi be a burgonyatakaró, ami a füstölt sajttól vagy a parmezántól lesz igazán karakteres. A teteje ropogósra pirult, ahogy pedig lefelé kanalazzuk magunkat egyre krémesebb ízekre bukkanunk.
Ha ettõl a leírástól (vagy netán a képtõl) kedvet kaptál a kipróbálásra, sült hús vagy hal mellé köretnek ajánlom, de frissen-forrón, salátával tálalva, önálló fogásként is megállja a helyét.

Hozzávalók:
1 kis brokkoli
(adhatunk hozzá más zöldségeket is, gombát, sárgarépát, karfiolt, zöldbabot - úgy gazdagabb és színesebb lesz az ételünk)
4 közepes burgonya
3 evõkanál vaj
3 evõkanál tejföl vagy joghurt ...

Folytats a blogon ... levinmodra.blogspot.com/2012/12/burgo...

sponsored links

Keres?s