Burgonyakrémleves levesgyönggyel
sponsored links
Ha gyors leves kell és szeretnéd végre megkóstolni az életedben elõször vásárolt levesgyöngyöt, akkor ez a leves tökéletes!
Igaz nem érzek ízeket és én mondom így fõzni nem túl király dolog, de általában már kisujjból megy a fûszerezés, így ritkán sózok el kaját?apa szerint.
Szóval a krumpli krémleves. Mert egyébként nem volt kedvem húst olvasztani, és egyébként is csak 6 db burgi figyelt a kamrában, gondoltam megkegyelmezek nekik és bevégeztetem földi pályafutásukat.
Méltó véget értek, annyit mondhatok?.bár továbbra is tartom, hogy nem érzek ízeket! :3
Persze lilahagyma helyett vöröshagymával is tökéletesen mûködik a dolog, sõt, alapból az kellene bele, de nem volt itthon már csak egy fej lilám!
Annyira higítjuk, amennyire szeretnénk. Ki sûrûbben szereti a krémleveseket, ki hígabban, én olyan közepes sûrûségre szavazok.
6 db nagyobb burgonya
1 db lilahagyma3 gerezd fokhagyma3 ek vaj2 db babérlevél2 dl habtejszín1 ek majorannasó, bors ízlés szerint
levesgyöngy vagy darabolt bacon megsütve
A hagymát apró kockára vágjuk és vajon megdinszteljük.
Ha nem szeretnénk, hogy a vaj megégjen löttyintsünk mellé kevéske olívaolajat.
Ha kész, hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát, a majorannát és a babérlevelet.
Jól elkeverjük az alapot, majd a kockázott burgonyát is belekeverjük.
Pár percig kevergetjük, majd felöntjük vízzel.
Õrölt borssal és sóval fûszerezzük. Puhára fõzzük.
Ha puha, akkor hozzáadjuk a tejszínt. Botmixerrel krémesítjük.
Ha krémes, visszatesszük a tûzre és rottyantunk rajta egyet. Ekkor még van idõnk vizet hozzáadni és a számunkra megfelelõ állagra hígítani.
Levesgyönggyel vagy pirított bacon szalonna darabokkal megszórva tálaljuk.
Csatlakozz hozzám a Facebookon is!
Igaz nem érzek ízeket és én mondom így fõzni nem túl király dolog, de általában már kisujjból megy a fûszerezés, így ritkán sózok el kaját?apa szerint.
Szóval a krumpli krémleves. Mert egyébként nem volt kedvem húst olvasztani, és egyébként is csak 6 db burgi figyelt a kamrában, gondoltam megkegyelmezek nekik és bevégeztetem földi pályafutásukat.
Méltó véget értek, annyit mondhatok?.bár továbbra is tartom, hogy nem érzek ízeket! :3
Persze lilahagyma helyett vöröshagymával is tökéletesen mûködik a dolog, sõt, alapból az kellene bele, de nem volt itthon már csak egy fej lilám!
Annyira higítjuk, amennyire szeretnénk. Ki sûrûbben szereti a krémleveseket, ki hígabban, én olyan közepes sûrûségre szavazok.
6 db nagyobb burgonya
1 db lilahagyma3 gerezd fokhagyma3 ek vaj2 db babérlevél2 dl habtejszín1 ek majorannasó, bors ízlés szerint
levesgyöngy vagy darabolt bacon megsütve
A hagymát apró kockára vágjuk és vajon megdinszteljük.
Ha nem szeretnénk, hogy a vaj megégjen löttyintsünk mellé kevéske olívaolajat.
Ha kész, hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát, a majorannát és a babérlevelet.
Jól elkeverjük az alapot, majd a kockázott burgonyát is belekeverjük.
Pár percig kevergetjük, majd felöntjük vízzel.
Õrölt borssal és sóval fûszerezzük. Puhára fõzzük.
Ha puha, akkor hozzáadjuk a tejszínt. Botmixerrel krémesítjük.
Ha krémes, visszatesszük a tûzre és rottyantunk rajta egyet. Ekkor még van idõnk vizet hozzáadni és a számunkra megfelelõ állagra hígítani.
Levesgyönggyel vagy pirított bacon szalonna darabokkal megszórva tálaljuk.
Csatlakozz hozzám a Facebookon is!