Burgonyakrémleves levesgyönggyel

2014-03-18

sponsored links

Ha gyors leves kell és szeretnéd végre megkóstolni az életedben elõször vásárolt levesgyöngyöt, akkor ez a leves tökéletes! :)

Igaz nem érzek ízeket és én mondom így fõzni nem túl király dolog, de általában már kisujjból megy a fûszerezés, így ritkán sózok el kaját?apa szerint.

Szóval a krumpli krémleves. Mert egyébként nem volt kedvem húst olvasztani, és egyébként is csak 6 db burgi figyelt a kamrában, gondoltam megkegyelmezek nekik és bevégeztetem földi pályafutásukat.

Méltó véget értek, annyit mondhatok?.bár továbbra is tartom, hogy nem érzek ízeket! :3

IMG_8602



Persze lilahagyma helyett vöröshagymával is tökéletesen mûködik a dolog, sõt, alapból az kellene bele, de nem volt itthon már csak egy fej lilám! :)

Annyira higítjuk, amennyire szeretnénk. Ki sûrûbben szereti a krémleveseket, ki hígabban, én olyan közepes sûrûségre szavazok.

6 db nagyobb burgonya

1 db lilahagyma3 gerezd fokhagyma3 ek vaj2 db babérlevél2 dl habtejszín1 ek majorannasó, bors ízlés szerint

levesgyöngy vagy darabolt bacon megsütve

A hagymát apró kockára vágjuk és vajon megdinszteljük.

Ha nem szeretnénk, hogy a vaj megégjen löttyintsünk mellé kevéske olívaolajat.

Ha kész, hozzáadjuk a felkarikázott fokhagymát, a majorannát és a babérlevelet.

Jól elkeverjük az alapot, majd a kockázott burgonyát is belekeverjük.

Pár percig kevergetjük, majd felöntjük vízzel.

Õrölt borssal és sóval fûszerezzük. Puhára fõzzük.

Ha puha, akkor hozzáadjuk a tejszínt. Botmixerrel  krémesítjük.

Ha krémes, visszatesszük a tûzre és rottyantunk rajta egyet. Ekkor még van idõnk vizet hozzáadni és a számunkra megfelelõ állagra hígítani.

Levesgyönggyel vagy pirított bacon szalonna darabokkal megszórva tálaljuk.

IMG_8603

Csatlakozz hozzám a Facebookon is! :)

facer


Folytats a blogon ... nassolonaplopo.cafeblog.hu/2014/03/18...

sponsored links

Keres?s