BURGONYAKRÉMLEVES GARNÉLÁVAL
sponsored links
burgonyakrémleves garnélával |
Vettem lila krumplit, de sajnos nem az a fajta volt, mint amire vágytam. A perui lilának van gyönyörû színe és azt tartja is a fõzés során, hát ez nem az volt. Pakolásztam, tologattam ide-oda, mivel ez egyik kettévágása után szembesültem a ténnyel, hogy ez nem az a krumpli, ennek aztán nem fog érvényesülni a mesés színe. Aztán dühömben született meg ez a leves. Nem lett a legszebb színû, de azért annyira rettenetes sem. Szebb lett volna mezei, nem flancolós burgonyából.
Hozzávalók
1/2 kg lila burgonya vagy normál burgonya
1 fej lila hagyma
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
2 e.k. olíva
3 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
kevés chili pehely
só
bors
víz
1 dl tejszín
1 dl tejföl
1 marék zöldborsó
20 dkg garnéla
víz
1 dl tejszín
1 dl tejföl
1 marék zöldborsó
20 dkg garnéla
szarvasgombaolaj
Elkészítés
A burgonyát vékonyan karikázd fel.
Nem kell meghámozni, csak alaposan lesikálni,
A hagymát is tisztítsd meg és vágd apróra, majd kevés olíván dinszteld meg.
Az üveges hagymára dobd rá a felkarikázott burgonyát és a megtisztított, de egészben hagyott répát és fehérrépát.
Hagyd pár percet a hagymával dinsztelõdni, add hozzá a chili-t, sót és babérleveleket, majd öntsd fel vízzel, (vagy maradék zöldség vagy húsleves alaplével) annyival, hogy bõségesen ellepje.
Fõzd teljesen puhára a burgonyát.
Amikor megpuhult, akkor keverd el a tejfölt a tejszínnel, lazítsd kevés fõzõlével és add a leveshez.
Forrald össze, majd szedd ki belõle a répákat és pár karika burgonyát a tálaláshoz, a többit pedig turmixold simára.
Egy szûrõ segítségével szûrd vissza a lábasba a levest.
Nekem elég sûrû lett, ezért még vízzel hígítottam és újra összeforraltam.
Kóstold, ha kell pótold a sót, borsozd meg.
A garnélákat egy serpenyõben pirítsd meg. Érdemes héjastól és csak a tálalás elõtt eltávolítani a páncélját.
A zöldborsót kevés sós vízben blansírozd meg, majd szûrd le.
Az egészben hagyott répákat - amik még roppanósak, ezért tettük egészben a leveshez- kockázd fel.
Tálaláskor merj a tányérra a levesbõl. Pakold meg a tetejét a színes zöldségekkel, majd fektesd rá a garnélákat. Legvégül pedig csepegtess rá szarvasgombaolajat.
A burgonyát vékonyan karikázd fel.
Nem kell meghámozni, csak alaposan lesikálni,
A hagymát is tisztítsd meg és vágd apróra, majd kevés olíván dinszteld meg.
Az üveges hagymára dobd rá a felkarikázott burgonyát és a megtisztított, de egészben hagyott répát és fehérrépát.
Hagyd pár percet a hagymával dinsztelõdni, add hozzá a chili-t, sót és babérleveleket, majd öntsd fel vízzel, (vagy maradék zöldség vagy húsleves alaplével) annyival, hogy bõségesen ellepje.
Fõzd teljesen puhára a burgonyát.
Amikor megpuhult, akkor keverd el a tejfölt a tejszínnel, lazítsd kevés fõzõlével és add a leveshez.
Forrald össze, majd szedd ki belõle a répákat és pár karika burgonyát a tálaláshoz, a többit pedig turmixold simára.
Egy szûrõ segítségével szûrd vissza a lábasba a levest.
Nekem elég sûrû lett, ezért még vízzel hígítottam és újra összeforraltam.
Kóstold, ha kell pótold a sót, borsozd meg.
A garnélákat egy serpenyõben pirítsd meg. Érdemes héjastól és csak a tálalás elõtt eltávolítani a páncélját.
A zöldborsót kevés sós vízben blansírozd meg, majd szûrd le.
Az egészben hagyott répákat - amik még roppanósak, ezért tettük egészben a leveshez- kockázd fel.
Tálaláskor merj a tányérra a levesbõl. Pakold meg a tetejét a színes zöldségekkel, majd fektesd rá a garnélákat. Legvégül pedig csepegtess rá szarvasgombaolajat.
burgonyakrémleves garnélával |
burgonyakrémleves garnélával |
Csak, mert szeretem...kreatív gasztroblog
A Facebookon és Instagrammon is