Burgonyakrokett

2017-12-20

sponsored links

Az egyik legfinomabb köret, amit készíthetünk és nem is nehéz, csak kevés idõt kell rá fordítani, míg megformázzuk a kroketteket.

A jó szaftos, sûrû ragukhoz a legjobb választás, mert istenien magába szívja a szószt!
És az úgy jó, ha jó sok van! Jól mondom?! ?

Hozzávalók

  • 80 dkg krumpli
  • 2 tojás sárgája
  • 9 dkg finomliszt
  • 2 kk só
  • 0,5 kk szerecsendió (elhagyható)

Továbbá:

  • zsemlemorzsa, a forgatáshoz
  • napraforgó olaj, a sütéshez

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfõzzük, majd krumplinyomóval összetörjük.
  2. Ha kihûlt, hozzáadjuk a tojássárgájákat, a lisztet a sót és szerecsendiót, és jól összekeverjük.
  3. A masszából kis hengereket formázunk, meghempergetjük õket zsemlemorzsában, majd forró olajban pirosra sütjük.
  4. Lecsöpögtetjük és tálaljuk.

Az adott liszttõl függõen lehet, hogy kicsivel több vagy kevesebb kell bele. Ne legyen kemény a massza, de ne is legyen kezelhetetlenül lágy.


Folytats a blogon ... gasztro.kabocaweb.hu/foetelek/burgony...

sponsored links

Keres?s