Burgonyakrokett
sponsored links
Az egyik legfinomabb köret, amit készíthetünk és nem is nehéz, csak kevés idõt kell rá fordítani, míg megformázzuk a kroketteket.
A jó szaftos, sûrû ragukhoz a legjobb választás, mert istenien magába szívja a szószt!
És az úgy jó, ha jó sok van! Jól mondom?!
Hozzávalók
- 80 dkg krumpli
- 2 tojás sárgája
- 9 dkg finomliszt
- 2 kk só
- 0,5 kk szerecsendió (elhagyható)
Továbbá:
- zsemlemorzsa, a forgatáshoz
- napraforgó olaj, a sütéshez
Elkészítés
- A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfõzzük, majd krumplinyomóval összetörjük.
- Ha kihûlt, hozzáadjuk a tojássárgájákat, a lisztet a sót és szerecsendiót, és jól összekeverjük.
- A masszából kis hengereket formázunk, meghempergetjük õket zsemlemorzsában, majd forró olajban pirosra sütjük.
- Lecsöpögtetjük és tálaljuk.
Az adott liszttõl függõen lehet, hogy kicsivel több vagy kevesebb kell bele. Ne legyen kemény a massza, de ne is legyen kezelhetetlenül lágy.