Burgonyagombóc-leves
sponsored links
Szinte alig vette kezdetét az év, még idõnk se volt kipihenni az ünnepi asztalok nyújtotta ételek sokaságát, és máris megjelent a Kifõztük 2012. évi elsõ száma. Januári kiadványunkban igyekeztünk gyorsan, egyszerûen elkészíthetõ, de változatos, ízletes ételek receptjeit összegyûjteni.
Terítékre került sokunk kedvence, a palacsinta, egyes receptjeink az ilyenkor hagyományos disznótorokat idézik, némelyek betekintést nyújtanak más népek konyhájába.
Most is vannak a különféle diétákba és étrendekbe beilleszthetõ szénhidrátszegény, húsmentes és paleolit ételeink. Hagyományainkhoz híven megint hívtunk vendégeket is. Vigyétek, olvassátok, süssetek, fõzzetek belõle:)
Ebbõl a számból következzék a burgonyagombóc-leves.
Terítékre került sokunk kedvence, a palacsinta, egyes receptjeink az ilyenkor hagyományos disznótorokat idézik, némelyek betekintést nyújtanak más népek konyhájába.
Most is vannak a különféle diétákba és étrendekbe beilleszthetõ szénhidrátszegény, húsmentes és paleolit ételeink. Hagyományainkhoz híven megint hívtunk vendégeket is. Vigyétek, olvassátok, süssetek, fõzzetek belõle:)
Ebbõl a számból következzék a burgonyagombóc-leves.
Hûvös téli napokon jól eshet egy tartalmas, forró burgonyagombóc leves. Többféle változata ismeretes az egyszerûbb zöldségestõl, a borjúhúsos nyírségiig. Ezúttal egy sertéshúsos, erdei gombás változatot készítettem.
Hozzávalók:
50 dkg sertéslapocka
1 közepes hagyma
2 szál sárgarépa
2 szál petrezselyemgyökér ...