Burgonyafõzelék

2014-02-04

sponsored links

Régen a legkedvencebb ételem volt :)
Szerintem ez az egyszerû étel könnyedén elkészíthetõ, kevés alapanyag kell hozzá, és ráadásul olcsó is. 

Most gluténmentesen készült, de higgyétek el, nem venni észre a különbséget. 
Én nem ettem belõle, de a "kritikusok" is dícsérték, szóval, csak jó lehetett :)


Hozzávalók 2 fõre:

8 közepes méretû burgonya, annyi víz, ami éppenhogy ellepi, 1/2 kis méretû vöröshagyma, 1 mk. pirospaprika, 1 tk. só, kevés firssen õrölt bors, 1 tk. zsír, 1 ek. tápiókaliszt, 1 ek. tejföl 

Feltétnek: fasírt, aminek a receptjét az alábbi linken megtaláljátok:


Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, majd vékonyra szeljük. A hagymát egy tk. zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Mehet bele a vékonyra szelt burgonya, és annyi vízzel felöntjük, amennyi éppen ellepi. 
Addig fõzzük fedõ alatt amíg megpuhul a burgonya, majd a tejfölt egy ek. vízzel felengedjük, és jól kikeverjük a tápiókaliszttel. A fõzõlébõl adunk hozzá egy merõkanálnyit, majd az egészet a fõzelékhez adjuk. Egyet forralunk rajta, és tálalhatunk is. 
A feltét pedig egy végtelenül egyszerû fasírt, aminek a linkjét fent láthatjátok.




Folytats a blogon ... megfozlek.blogspot.com/2014/02/burgon...

sponsored links

Keres?s