Burgonyafõzelék
sponsored links
Régen a legkedvencebb ételem volt :)
Szerintem ez az egyszerû étel könnyedén elkészíthetõ, kevés alapanyag kell hozzá, és ráadásul olcsó is.
Most gluténmentesen készült, de higgyétek el, nem venni észre a különbséget.
Én nem ettem belõle, de a "kritikusok" is dícsérték, szóval, csak jó lehetett :)
Hozzávalók 2 fõre:
8 közepes méretû burgonya, annyi víz, ami éppenhogy ellepi, 1/2 kis méretû vöröshagyma, 1 mk. pirospaprika, 1 tk. só, kevés firssen õrölt bors, 1 tk. zsír, 1 ek. tápiókaliszt, 1 ek. tejföl
Feltétnek: fasírt, aminek a receptjét az alábbi linken megtaláljátok:
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, majd vékonyra szeljük. A hagymát egy tk. zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Mehet bele a vékonyra szelt burgonya, és annyi vízzel felöntjük, amennyi éppen ellepi.
Addig fõzzük fedõ alatt amíg megpuhul a burgonya, majd a tejfölt egy ek. vízzel felengedjük, és jól kikeverjük a tápiókaliszttel. A fõzõlébõl adunk hozzá egy merõkanálnyit, majd az egészet a fõzelékhez adjuk. Egyet forralunk rajta, és tálalhatunk is.
A feltét pedig egy végtelenül egyszerû fasírt, aminek a linkjét fent láthatjátok.