Burgonyafelfújt vagdalthússal

2014-04-25

sponsored links

Ilyen sem fordult elõ velem, hogy egy recept nem került fel ide, pedig a fotók is elkészültek hozzá. Egyszerû ebédnek való, akár elõzõ este is összeállíthatjuk, másnap pedig csak sütni kell.



Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 500 g darált hús
  • 1 doboz hámozott paradicsom (400 g)
  • 1 evõkanál pirospaprika
  • 3 fõtt tojás
  • 2 dl húsleves lé
  • 1 evõkanál petrezselyem
  • kókuszzsír
  • só, bors


Elkészítés:
  1. A burgonyát megpucoljuk és karikára vágjuk, majd egy kevés kókuszzsíron, pirosra sütjük ügyelve hogy nagyon ne törjük össze.
  2. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk és kókuszzsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst és megsózzuk.
  3. Megsütjük, ezután ráöntjük a konzerv paradicsomot, szétnyomkodjuk a fakanállal, majd a pirospaprikával megszórjuk és kb. 15 percig pároljuk.
  4. A jénait vagy tepsit kikenjük kókuszzsírral, a krumpli felét elterítünk rajta, sózzuk, aztán rákanalazzuk a darált húst és kirakjuk a tojásszeletekkel, majd a maradék krumplit is eligazgatjuk a tetején.
  5. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a húslét és szárított petrezselyemmel megszórjuk.
  6. Elõmelegített sütõben 180 fokon pirulásig sütjük.
 Jó étvágyat!

Folytats a blogon ... barbikonyhaja.blogspot.com/2014/04/bu...

sponsored links

Keres?s