Burgonyafelfújt vagdalthússal
sponsored links
Ilyen sem fordult elõ velem, hogy egy recept nem került fel ide, pedig a fotók is elkészültek hozzá. Egyszerû ebédnek való, akár elõzõ este is összeállíthatjuk, másnap pedig csak sütni kell.
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 g darált hús
- 1 doboz hámozott paradicsom (400 g)
- 1 evõkanál pirospaprika
- 3 fõtt tojás
- 2 dl húsleves lé
- 1 evõkanál petrezselyem
- kókuszzsír
- só, bors
Elkészítés:
- A burgonyát megpucoljuk és karikára vágjuk, majd egy kevés kókuszzsíron, pirosra sütjük ügyelve hogy nagyon ne törjük össze.
- A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk és kókuszzsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst és megsózzuk.
- Megsütjük, ezután ráöntjük a konzerv paradicsomot, szétnyomkodjuk a fakanállal, majd a pirospaprikával megszórjuk és kb. 15 percig pároljuk.
- A jénait vagy tepsit kikenjük kókuszzsírral, a krumpli felét elterítünk rajta, sózzuk, aztán rákanalazzuk a darált húst és kirakjuk a tojásszeletekkel, majd a maradék krumplit is eligazgatjuk a tetején.
- Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a húslét és szárított petrezselyemmel megszórjuk.
- Elõmelegített sütõben 180 fokon pirulásig sütjük.
Jó étvágyat!