BURGONYAF?ZEL?K M?SK?NT
sponsored links
Hozz?val?k:1 kg. burgonya
1 v?r?shagyma
olaj
3 bab?rlev?l
1 te?skan?l major?nna
1 te?skan?l f?st?lt ?r?lt paprika
1 ev?kan?l almaecet
s? ?zl?s szerint
1 p?pozott ev?kan?l ?tkez?si kem?ny?t?
2 dl. tejf?l
Elk?sz?t?s:
A burgony?t megh?mozom, megmosom ?s karik?ra v?gom. A v?r?shagym?t megtiszttitom ?s nagyon apr?ra ?sszev?gom. Olajon megp?rolom ?s ha aranybarna r?teszem a f?st?lt paprik?t ?s leh?zom a t?zr?l. A karik?ra v?gott burgony?t a p?rolt paprik?s hagym?ra teszem ?s fel?nt?m annyi v?zzel, hogy ellepje. Belehelyezem a bab?rleveleket, ?s ?zl?s szerint s?zzon, ?s fed?vel letakarva, puh?ra f?z?m.
Ha a krumpli megpuhult ?zes?tem almaecettel, ha kev?s az egy ev?kan?l ecet tehet?nk m?g bele, ?zl?s?nknek megfelel?en. Ha soknak tal?ljuk az 1 ?vk?nyv. ecetet pici cukorral kiegyenl?thetj?k a savass?got.
A 2 dl. tejf?lh?z egy p?pozott ev?kan?l ?tkez?si kem?ny?t?t adunk ?s csom?mentesre elkeverj?k, majd a megf?tt krumplira ?ntj?k , elkeverj?k ?s ?tforraljuk.
S?lt kolb?sszal t?laltam