Burgonyacurry báránnyal
sponsored links
Hozzávalók:
- 3 db burgonya
- 3 vöröshagyma
- 1 kg csontozott báránycomb
- 1 tk garam masala
- 1,5-2 tk reszelt gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk chilipor
- 3-5 szem szemesbors
- 1 tk római kömény
- 2 szál fahéjrúd
- 1 tk õrölt paprika
- 1 tk himalája só
- 1 tk szárított koriander
- 1,5-2 dl joghurt
- 5-7 dl víz
A vöröshagymákat megpucoljuk, majd hajszálvékony karikákra vágjuk õket, amiket egy lábasban megdinsztelünk, megpirítunk. Amint elkészültek, kivesszük mindet egy tálba, de az olajat ne öntsük ki.
A gyönyörû báránycombot megtisztítjuk az inasabb részektõl, majd egyenletes méretû kockákra vágjuk mind az egy kilónyi húst. A kockákat megszórjuk garam masalával, majd az olajon elõsütjük a húsokat. Arra kell törekedni, hogy a húsok kifehéredjenek, de nem kell õket túlsütni.
Egy kisebb tálba összekeverjük a fûszereket: a gyömbért, a fokhagymát, a chiliport, a borsot, a koriandert, a római köményt, a fahéjat, a paprikát és a sót, majd villával alaposan összekeverjük õket. Érkezhet a joghurt, amivel szintén összedolgozzuk a fûszereimet. Ha kész vagyunk, akkor a lábasban lévõ húshoz adagoljuk a rengeteg hagymát és a joghurtos mártást, majd fõzzük az alapunkat 8-10 percig. Ezt követõen öntsük a húsok alá a vizet, majd lefedve fõzzük az egészet 40 percig.
Míg a húsok párolódnak, fõnek addig meghámozzuk a burgonyákat, amiket aztán nyolcrét vágjunk fel. ( Következõ alkalommal már én kisebbekre fogom vágni, de az alaprecept ezt javasolta, így én is ezt követtem. )
A negyven perc letelte után kóstolunk, esetleg finoman fûszerezünk, majd jöhetnek a feldarabolt burgonyák a húsok mellé. Fedõ alatt legalább 15 percig fõzzük a curryt, de az a fontos, hogy a burgonya és a bárányhús egyaránt puha legyen.
Tálaláskor friss vagy szárított korianderrel szórjuk meg a curryt - esetleg készíthetünk naán kenyeret vagy chapatit, ahogy én is tettem.
Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról: