Burgonyacurry báránnyal

2017-09-27

sponsored links

IMG 1052

Hozzávalók:

  • 3 db burgonya
  • 3 vöröshagyma
  • 1 kg csontozott báránycomb
  • 1 tk garam masala
  • 1,5-2 tk reszelt gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk chilipor
  • 3-5 szem szemesbors
  • 1 tk római kömény 
  • 2 szál fahéjrúd
  • 1 tk õrölt paprika
  • 1 tk himalája só
  • 1 tk szárított koriander
  • 1,5-2 dl joghurt
  • 5-7 dl víz

IMG 0939

IMG 0941

A vöröshagymákat megpucoljuk, majd hajszálvékony karikákra vágjuk õket, amiket egy lábasban megdinsztelünk, megpirítunk. Amint elkészültek, kivesszük mindet egy tálba, de az olajat ne öntsük ki.

IMG 0948

IMG 0954

A gyönyörû báránycombot megtisztítjuk az inasabb részektõl, majd egyenletes méretû kockákra vágjuk mind az egy kilónyi húst. A kockákat megszórjuk garam masalával, majd az olajon elõsütjük a húsokat. Arra kell törekedni, hogy a húsok kifehéredjenek, de nem kell õket túlsütni.

IMG 0952

IMG 0961

IMG 0969

IMG 0970

Egy kisebb tálba összekeverjük a fûszereket: a gyömbért, a fokhagymát, a chiliport, a borsot, a koriandert, a római köményt, a fahéjat, a paprikát és a sót, majd villával alaposan összekeverjük õket. Érkezhet a joghurt, amivel szintén összedolgozzuk a fûszereimet. Ha kész vagyunk, akkor a lábasban lévõ húshoz adagoljuk a rengeteg hagymát és a joghurtos mártást, majd fõzzük az alapunkat 8-10 percig. Ezt követõen öntsük a húsok alá a vizet, majd lefedve fõzzük az egészet 40 percig.

IMG 0962

IMG 0965

IMG 0968

IMG 0976

IMG 0979

Míg a húsok párolódnak, fõnek addig meghámozzuk a burgonyákat, amiket aztán nyolcrét vágjunk fel. ( Következõ alkalommal már én kisebbekre fogom vágni, de az alaprecept ezt javasolta, így én is ezt követtem. )

A negyven perc letelte után kóstolunk, esetleg finoman fûszerezünk, majd jöhetnek a feldarabolt burgonyák a húsok mellé. Fedõ alatt legalább 15 percig fõzzük a curryt, de az a fontos, hogy a burgonya és a bárányhús egyaránt puha legyen.

IMG 0944

IMG 1014

IMG 1017

Tálaláskor friss vagy szárított korianderrel szórjuk meg a curryt - esetleg készíthetünk naán kenyeret vagy chapatit, ahogy én is tettem.

IMG 1048

IMG 1046

IMG 1057

 

Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról:

youtube.jpg

 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... husimado-eger.blog.hu/2017/09/27/burg...

sponsored links

Keres?s