Burgonya és medvehagyma avagy Egyszerûen izgalmas
sponsored links
Természetesen, a tegnapi napot is egyszerûen akartam megoldani.
Sikerült, és egész izgalmas lett ?
Ma, nagy kihívás elé néztem!
TARTALMAS BURGONYALEVES,
MEDVEHAGYMÁVAL ÉS MUSTÁRRAL
MEDVEHAGYMÁVAL ÉS MUSTÁRRAL
Hozzávalók:
80 dkg burgonya
2-3 db paprika
1 szál szárzeller
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 ek. mustár
1 ek. liszt
1 cs. medvehagyma
bors, só
A hagymát, a szárzellert, és a paprikát apró kockákra vágjuk, és együtt szépen lepirítjuk õket.
Közben a paradicsomot is felkockázzuk, szépen megpirult alaphoz adjuk, megsózzuk, borsozzuk, mustárral ízesítjük, felöntjük vízzel, és legalább 15 percig, csendesen rotyogtatjuk.
Ez idõ alatt a burgonyát megtisztítjuk, kb. 1 centis kockákra daraboljuk, majd az alaphoz adjuk, vízzel felöntve puhára fõzzük.
A medvehagymát felaprítjuk.
Egy evõkanál lisztbõl, zsemleszínûrántást készítünk, még melegében beleszórjuk a medvehagyma felét, és a levesünket besûrítjük vele.