Burgonya és kolbász avagy Egy egyszerû igéret
sponsored links
Tegnap megígértem, hogy ma egy teljesen, egyszerû, hétköznapi, szokványos, hagyományos, átlagos ételt készítek, és nem teszek bele semmi Õrült kunkort.
Ez így is lett ? krumplileves kolbásszal, utána pedig egy egyszerû túrós kiflit sütöttem...
...egyszerû, bár az ízesítése, az talán picit...., de ezt majd holnap ?
EGYSZERÛ, KOLBÁSZOS BURGONYALEVES
Hozzávalók:
60 dkg burgonya
1 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
2 pár Debreceni
1 p. tejföl
1-2 ek. liszt
1 db babérlevél
fûszerpaprika
majoránna
kömény
só
A burgonyát megtisztítjuk, és felkockázzuk.
A vöröshagymát felaprítjuk és egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük.
A sárgarépát feldaraboljuk és a hagymához adjuk, amivel finoman lepirítjuk, majd hozzáadjuk a burgonyát, megsózzuk, zúzott fokhagymával, babérlevéllel, majoránnával, és köménnyel ízesítjük, meghintjük fûszerpaprikával, elkavarjuk, aztán vízzel felöntve, puhára fõzzük.
Közben a Debrecenit felkarikázzuk, a tejfölbõl és a lisztbõl habarást készítünk.
A burgonya puhulásához igazítva, az utolsó 5-8 percnél, beleszórjuk a Debreceni karikákat, és egy forrás után a tejfölös habarással besûrítjük.